Helg

Hej igen!
Sedan förra inlägget resulterade lördagskvällen i ytterligare en mössa. Då jag skänkte min senaste i samma format till Västtrafik på nyårsaftonsnatten var detta en nödvändig komplettering av garderoben. En svart mössa är en bra bas, som jag nu återigen har i min ägo. Gött!

image33

Och så här ser den ut på!

image34

Hör av er för mönster eller en beställning. Stickas på tre timmar blott. Hör även av er om ni vill ha en dammsugare som smälter när man använder den.

Vad som slog mig nu var att jag under den tidigare nämnda dvala trots allt hann prestera ett t-shirtbroderi, vilket synes ovan. Ett bra sätt att förädla blanka plagg från butiken.

Helgen har även bjudit på en färdig sjal till Jonas:
 
image36

Jag var tidigare orolig för att den skulle bli för liten, men insåg nu att det inte var något bekymmer. Den räcker från köket, genom hallen och in i vardagsrummet. Problemet är snarare att orka bära den runt halsen...

image38

Jag har även hunnit påbörja det virkade livet till den blivande klänningen! Hoppas på snabbt resultat! Återkommer om detta.

image37

Det var allt för idag! Återkommer så snart jag har något att publicera... Vill bara tillägga att det var så himla fint väder idag och att det gör så mycket för humöret! Underbart med solsken!

Well well, ha en bra arbetsvecka så hörs vi!

/SofiaMössfabrik

Hej igen!
Efter några månaders dvala är nu uppsatsen inlämnad och godkänd, och jag har börjat jobba på riktigt. Två stora lättnader och en stor omställning, och det är jätteskönt!
Men det har orsakat att jag inte har haft särskilt mycket energi eller tid till att förädla garn. Jag har dock tagit igen detta det senaste dygnet då jag producerat tre mössor! Det kändes befriande...

image29

En till Maria, en till Sara och en till mig!
För en liten stund sen kom jag på att jag på vägen till Linnea i Falun stickade en likadan grön mössa till mig själv. Undrar vart den har tagit vägen? Jaja...en extra mössa skadar aldrig...

Till min kära sambo gav jag en icke färdig halsduk i födelsedagspresent för någon månad sen. Den är fortfarnde inte klar, men det börjar ta sig iallafall.

image30

Här har vi två glada stickerskor som håller gnistan vid liv:

image31

Oj så skoj de har!

Så, nu har jag matat er med lite nya bilder! Hoppas de smakar... Hoppas på nya inlägg inom kort, jag känner att jag på nytt har blivit biten av stickdjävulen så det ska nog bli snart. Igår fick jag min första riktiga lön (fantastiskt...) vilken jag delvis lade på en kasse garn, så förutsättningarna finns. Och så har jag ju gott om isloering i garderoben som ska omsättas i tid till koftor. Nästa projekt är nu att virka ett liv (höhö) till en klänning och sedan sticka kjolen och sy ihop. Viss inspiration snodd från en nationell klädkedja med produktion i Asien och extra goda arbetsvillkor. Fast min kommer att bli snyggare.

Igår köpte jag också världens för närvarande snyggaste skor, för min nya lön. Vilken upplevelse!

image32

Ses snart igen!

/Sofia

RSS 2.0