Världens snyggaste garn...

...finns nu i min ägo. De gamla japanerna Noro kan sin ull och Strikk är en av återförsäljarna. Det är som om de har gått rakt in i min färgpalett och laddat rakt ner till spinnrocken! Tyvärr har jag inte lyckats få så fina bilder då Sverige är drabbat av totalt mörker.Men snyggt är det!

En halsvärmare i grön Eskimo med lila och svarta snäckskalsknappar har också sett dagens mörker.I övrigt så är det lite alla möjliga grejer på gång här i stickstugan, men de kommer att få ligga lite vid sidan av närmasta veckorna då jag precis blivit inblandad i ett spännande projekt. Återkommer med bilder och mer information när jag är säker på att allt gått i lås!! Men jag kan avslöja så mycket som att det sprudlar i grafittikonstnärssjälen...

Så länge bjuder jag på en glädjande söndagsbild från Änggårdsbergen.Länge leve helgen!


Värmda ben

Bästa plagget är väl ändå benvärmarna! Och bästa tiden på året för att bära kjol är ju nu när det är lite svalt utomhus så att man kan ha tjocka strumpbyxor, knästrumpor och benvärmare...... och nästan lika skönt är det att det är helg igen!
Nästa helg vankas ju första advent, kan det vara så att man får tjyvstarta med ljusstakarna redan den här helgen? Det är ju såååå mysigt... Glöggen borde man få nalla på iallafall.


Grattis Sverige!


Fröjden i Trögden

I helgen var jag uppe hos familjen i Trögden.  
(uttalas [tröjden] för er som inte är därifrån och förstår rimmet)
Där firades gamla farmor och fixades med praktiska grejer, bland annat dela upp massor av saker som familjen ärvt och fått. Jag älskar ju gamla grejer och har fått med mig massor av gamla fina handarbetesböcker, garn och annat nyttigt.Gammelfasters gamla garnburkEn liten liten del av farmors textila bokhylla

Även en knyppeldyna och en gammal fin hushållsassistent hamnade på min lott, men det var lite svårt att få med sig allt på tåget.
(Kortkurs i trögdsmål: Tåget uttalas [tåge] med betoning på å och e)

Det var hur som helst väldigt skönt att åka upp och göra lite nytta, få lite skogsluft, äta lite lax och träffa familjen. Jag hade tänkt vila upp mig en del också men det hann jag inte med förrän på tåget hem i söndags. Jag får ta det om tre veckor då det är dags att åka igen!

På tåget hann jag också sticka klart min väska!Nu ska jag bara förstärka med ett foder för den töjer sig något enormt.
Det bara studsar när man springer till bussen!
(Ja, jag är ju oftast sen...)

Imorgon är det damgympa igen, då ska vi sticka så att stickorna glöder! Det är en bra hållpunkt mitt i veckan, då håller man sig flytande fram till helgen...det känns lite tungt nu men snart är det jullov!

Knit along!

Loppis och lotterier

I lördags var jag med Kotten, Apan och Kottens morsa på en av de bästa loppisarna, Erikshjälpen i Mölndal! Priserna är nästan skamligt låga och jag köpte som vanligt på mig ett gäng gamla handarbetsböcker. Den här gången hittade jag även jättefina klädmönster - barnkläder, men de var så fina så jag kunde inte motstå och saker är ju delvis till för att läggas på hög...Är det inte snyggt!!?
Jag vill också tipsa om två utlottningar, det finns chans att vinna ett härligt grått fårskinn från Drefseryd gård

 

och ett presentkort på garn med mera hos Tummelisa Garn & Design.
Gå in och kolla hur man gör för att vinna!

Spinning

Idag har jag varit på kurs! En slända har tillverkats och jag har dessutom lärt mig att spinna på den! Ja, det blir iallafall sammanhängande garn... Det var ganska lurigt innan man fick in greppet och det går ju vansinnigt långsamt, men det blir garn och det är jätteroligt!Sländan var en mycket enkel konstruktion, men som med allt som berör nörderi finns det ju en hel uppsjö av lyxvarianter. Kursfröken hade med sig några:

Spinnelispinn...Mitt färdiga och oregelbundna garn!Hemma igen gav jag mig upp på vinden för att rota fram den banankartong fylld med ull som jag köpte på Island, och sedan fortsatte äventyret. Tur att jag inte hade tovat upp all ull!Ett litet nystan blev det, med färger av eget val den här gången...Enligt regelboken ska man ju naturligtvis inte rulla ihop det till ett nystan direkt, utan göra härva och sedan blöta den, men som vanligt måste jag ju testa om det går att fuska.

Wohoo! Jag älskar att lära mig nya saker! Jag känner mig väldigt entusiastisk över den här nya världen och ser fram emot att experimentera med olika konstruktioner av fibrer...

Nu ska jag prova om det går att sticka med det också!

The Möss

Mössan blev färdig till slut! Något stor och lös, men det får funka ändå!Hurra! Nu ska jag bara göra klart min väska innan jag får börja med något nytt, undrar vad det ska bli... Mönsterstickade benvärmare tror jag ligger närmast till.

Nu ska jag hålla nere min söndagsångest med en påse godis och grått garn!


RSS 2.0