Långsamt, lååångsamt...

...går det framåt med mina små projekt. Stickningen har hamnat lite vid sidan av intensiv läsning av skönliteratur, något som jag får beskylla Stieg Larsson för. Jag har verkligen fastnat djupt i det omtalade träsket som jag inte trodde riktigt på. Men nu ligger jag där och trivs och vill inte att böckerna ska ta slut!

Lägesrapport och uppdatering av stickprojekt kommer här:Väskan har växt......och mössan har växt och är redo att börja tas in... Mer än så har jag inte att bjuda på idag! Såg att det var dödslänge sedan jag skrev något sist, men som sagt har inga större framsteg gjorts och inspirationen har legat nere.
Jag är så trött hela tiden, men den här veckan har vi haft elevfritt och det har varit skönt. Jag har fått massor av saker gjorda som egentligen borde ha varit fixade för ett år sedan innan jag började... Men nu så har jag fått igång bandsåg och svarv och tejpat ihop ventilationen på ett extra godkänt och ordentligt sätt (?) !
Svär för övrigt över leksaks-symaskinerna som något ägg har köpt in, från en stor och känd matvaruaffär, och de går sönder HELA tiden, jag blir tokig på att plocka ihop plastdelar! Jag skulle vilja köpa in gamla rediga Husqvarnamaskiner som håller...jag har en gammal trotjänare hemma som går som tåget (peppar, peppar!).

Nog med gnäll! Idag fick jag en ny bok på posten!Inspirerande och rolig men inte perfekt. Fyra fyrar får den!

Mellansyrran uppe i dalaskogen har fått en väska på posten, självklart sydd av en sörjd med ack så krympt t-shirt.Hoppas den passade, hjärtat!

Näst sist vill jag bara dela med mig av vad jag tycker måste vara en av de fiffigaste påfunden i hela Göteborg:Och sist men inte minst vill jag göra reklam för en nära släkting till Knittaholic, nämligen vår junta. Vi träffas en gång i veckan och tanken med bloggen är delvis att vi ska lägga ut lägesrapporter och sporra / stressa varandra däremellan, samt hålla kontakt med vår filial i Stockholm. Vi går under namnet Damgympan, vi ville ha ett namn på vår "förening" och av ett fåtal förslag valde vi snabbt detta. Det är en härlig känsla att säga att man ska på damgympa. Glöm inte gympakläderna! Krypterad humor som jag tycker är skitrolig, hahahaa!

Imorgon väntar ännu en dag utan elever, fast en kort sådan då vi aldrig jobbar längre än 13.00 då det är fredagsbön för de som bryr sig om det. Imorgon ska vi dessutom ut och provgå ett elljusspår som skall nyttjas en kommande friluftsdag. Sist försvann tydligen en stor del av eleverna, den här gången har man planerat på ett annat sätt.

Tack och hej, leverpastej

Nya grejer på gång!

Regnet piskar på fönstret, men vad gör väl det när man får sitta inne i soffan med tekopp, värmeljus och drivor av garn!? Jag har en teori om att vi som trivs bra med sådan sysselsättning löper mindre risk att drabbas av höstdepression - jag känner mig snarare stressad över allt jag vill hinna sticka klart innan det blir varmt igen! Jag misstänker att det kan verka som en synnerligen sjuk tanke för den oinvigde, men jag tror också att det finns en och annan där ute som förstår precis vad jag menar...I kväll började jag på en väska i Eskimogarn. Här finns mönstret, och den kommer att bli såååå fin...

Det jag egentligen "borde" sticka på är den här mössan till min kära sambo.Jag började entusiastiskt för några veckor sedan, men har nu dragit mig till minnes att det ju är sjukt tråkigt att sticka så mycket resår på en gång. Som morot har jag att det med ganska stor säkerhet kommer att bli en mycket snygg mössa, och så får man ju varva med lite annat också...det ligger ju ett och annat påbörjat projekt under soffan. Och på skrivbordet, och i olika väskor...

Den här socktoberfesten har väl inte undgått någon? Jag är en sån där obehörig som är med lite på en kant och stickar nåt varv då och då på de här strumporna.Eller strumpan eller benvärmaren...vi får väl se! Jag är iallafall fascinerad av dessa vackra skapelser som folk ivrigt stickar, och jag bläddrar runt och letar efter fina modeller och mönster. Det finns ju så mycket snyggt! Den här boken hittade jag på bibblan, den är jättefin! Hugg den när jag har slutat låna om den! ;-)Och på tal om bibblan, kom till Stadsbiblioteket i Göteborg på lördag och inspireras! Även stick-bio utlovas - Stickspåret, en film om bohusstickning. Jag förväntar mig en liten lampa vid varje plats så man kan sticka samtidigt. Det kanske är bäst att ta med pannlampan för säkerhets skull?

By the way var det en elev som frågade mig igår varför jag inte har "vanliga moderna kläder istället för sånadär gammeldagskläder?". Hahahaaa, det du - för att jag är TANT!

Vi ses!

Basker med gôrmycket pösSå värst lagom blev den inte... Men den var rolig att sticka! Det är ju resan som är målet, eller hur?

Jag har ägnat mig åt lite återbruk på äldre da'r, det var länge sedan. En utrensad t-shirt som jag tycker mycket om men tyvärr sitter om ett ålskinn har istället blivit en trevlig väska.D.I.Y.: Lägg ett A4-block på mitten av en t-shirt (eller där trycket sitter) och klipp 2 cm utanför. Sy ihop. Använd resten av tröjan för att göra axelband. Jag klippte från sidan, över ärmen runt nacken och ner på andra sidan. Klipp tre remsor och fläta ihop. Sy fast. Klart! Jag har inte fodrat den, men det är nog bra att göra då trikån töjer sig, särskilt axelbandet.

Tävling: Försök att inte få något spill alls! Gör fickor av ärmarna, linda ihop småbitar till dekorativa blommor... Det kan vara en bra uppgift för slöjdläraren att utmana sina elever på!

Lycka till!

Fortfarande lov...

...det är hur skönt som helst! Jag har nästan bara legat på sängen och lyssnat på radio och stickat  och broderat. Uppskattad mental ålder får väl sägas vara runt 70 är jag rädd. Men det är ju tur att man är flexibel!

Ett par pulsvärmare har jag hunnit färdigställa! Stickade i silke-alpacka och jättemjuka och sköna!Av det här snygga tyget från Almedahls har jag sytt en väska då väskgarderoben behövde en uppfräschning.På locket har jag broderat för att förstärka och pimpa tygets tryck.I kväll ska jag på junta och innan dess köpa lite nya stickor... Juntans tema får bli baskern, då jag ska fortsätta på min basker med lagom pös efter stickinköpet, och så ska jag riva upp och virka om den här baskern då den är alldeles för stor och ganska missklädsam.Är det någon som minns hur stolt och entusiastisk jag var över den odlingslott jag fick låna i våras? Tyvärr får jag ju skamset erkänna att det visat sig att jag är en mycket dålig trädgårdsmästare. Här ser ni höstskörden:En ynka potät och så några svampiga rabarberstjälkar. Rabarbern har jag skördat några gånger innan också, och senapskålen frodas så man inte hinner med, men annars har det varit en mycket skral skörd... De gröna fingrarna är nog snarare grått ulliga. Men man kan ju hoppas på bättre lycka nästa gång!!

Nu hägrar juntan!

RSS 2.0