Korta koftan # 2 goes in petrol

Nu är det klar! Den korta koftan second edition. Folk envisas med att säga bolero, men jag hävdar att det handlar om kofta. Jag måste säga att jag är mycket nöjd då den är helt och hållet freestylad och passar!

Den är stickad i Heavens hand med stickor # 6. Knappt två hekto har det gått åt. Knapparna är från Knapp-Carlsson.

Gör ett inlägg så mailar jag möstret!

Nästa projekt är ett par strumpor i fejk-plagiat-Noro, från Järbo garn. Men det får duga till strumpor. Det är fortfarande fantastiskt roligt att sticka med eftersom man inte vet vilken färg som kommer härnäst...Trevlig helg, sug och svälj!

Häxan surtant

Folk i kollektivtrafiken.

Dessa ord i kombination kan driva mig till vansinne, särskilt när jag själv också är inblandad. Det borde vara dödsstraff eller åtminstone spöstraff på att prata högt på bussen eller spårvagnen. Hur faan kan folk tro att alla runt om kring vill veta att de har sovit dåligt, vad de åt till frukost, vem de senast gökat med eller hur trååååkigt det är på deras jobb. Eller för den delen, hur gryyyyym fotbollsmatch det var igår. Det räcker väl att de skriver om det på sina fantastiskt intressanta bloggar. Vill man veta sånt söker man väl för faan upp den informationen själv! Särskilt illa tycker jag om de som pratar extra högt med extra gäll röst och inte förstår att ens den han/hon pratar med inte bryr sig, utan hellre vill läsa sin bok och lyssna på sin freestyle.

Nog för att jag själv tar med lite vardag ibland här, men jag räknar med att det är människor som jag har någon form av relation till som läser och därför har någon form av intresse av det. Annars får man skylla sig själv. 

Enligt min uppfattning så brukar jag inte vara så mycket till surtant, men jag märkt att ovan nämda situationer är otroligt störande delar i min vardag. Men snart blir det ändring på det, om några veckor blir jag bilburen och tar chansen att komma ikapp Svenne Banan i ligan för koldioxidutsläpp. Jag har en del till godo med år av cyklande och spårvagnsåkande. Naturligtvis ska man inte resonera så, särsilkt inte om man värnar om miljön och framtiden, men HÄPP! Här kommer jag och överraskar! Jag ska kalkylera på det där och hitta ett kryphål...

Nåväl, det är ju trots allt en stickblogg för sticknördar och inte en fantastiskt intressant livsstilsblogg. Här kommer bilder på mina senaste pulsvärmare, stickade med stickor # 4 i det tjocka alpackagarnet. 

 De är stickade i 2x2-resår över 40 maskor i 60 varv. Knapparna är från Tummelisa. Enkelt, snyggt och de är fantastiskt sköna! Mer sånt som man kan använda lager på lager kommer det att bli i höst!!

På gång är även en kofta i petrolblå Heavens hand, är redan på sista ärmen så den kommer nog (förhoppningsvis) upp här snart.

Så, genast lite mindre tjurig!! Och ett nytt nummer av Hemslöjden ligger på soffbordet...beautiful...


RSS 2.0