Mastodontkoftan är klar!

Äntligen är den klar! I takt med att medaljerna har trillat in i Kanada så har maskorna och stygnen bildats här hemma. Och nu är den stora och tunga koftan färdig och monterad, men inte blockad ännu och knappar skall inhandlas.

Här har ni resultatet:Den är jättevarm och skön - och tung! Jag har faktiskt tappat räkningen på hur många garnnystan det har gått åt, men det är skitmånga... Jag har använt en tråd Classic Alpacka och en tråd Karisma. Anledningen till att jag valde den kombinationen är att jag tycker att Karisma är ett stabilt och bra garn att sticka i, det är ganska tåligt och går att tvätta ordentligt. Alpackan tog jag med för att mjuka upp det hela lite grann då Karisman är ganska sträv. Tillsammans blir det en bra kommbination som drar stickor # 6, så att det händer lite när man stickar. Tunnare stickor hade inte varit något alternativ för det här projektet...

Mönstret...hm, ja än så länge består det av blyertsanteckningar och högst interna skisser och hänvisningar i ett kollegieblock, men en vacker dag ska jag skriva rent det. Och då kommer det att bli dyrt...haha. Nä, men jag kommer inte att ta nån beställning på en likadan kofta kan jag lova, den här resan gör jag bara en gång! Mot nya utmaningar!

Mer bilder kommer sen när koftan är blockad och knappar isatta!

Nu är sportlovet slut och arbetsveckan startar om närmare bestämt 12 timmar. Ljuvligt. Men snart är det påsklov! Och innan dess ska jag till fjällen i två omgångar och har annat skoj att se fram emot, tjohoo! Plus att jag har ett jobb att gå till, så det är inte det minsta synd om mig, så det så!

Nu ska jag krypa ner i koftan och äta lite mer glass.

So long, knitters!


Sportlov...

...i vintriga Göteborg! Jag bjuder på lite bilder från de senaste dagarna när solen kikade fram.

Nu när solen har gått i moln blir det OS och stickning som gäller! Jag håller fortfarande på med den här koftan som påbörjades i höstas. Den har legat till sig ett tag i garnkorgen, men nu tänkte jag att den skulle bli klar den här veckan. Jag är väldigt sugen på att se hur den blir! Är inne på första ärmen nu, sen är det"bara" montering och kanterna kvar.Ikväll ska jag också roa mig med att pipa lite på dragspelet! Jag förälskade mig ordentligt i detta i somras och impulsköpte ett fint gammalt spel. Pep lite i det på egen hand och fick faktiskt fram både Sjösala vals och Änglamark! Nu har jag börjat på en kurs för att lära mig ordentligt och träff nummer två är ikväll. Intressant nog bestod kursdeltagarna av mestadels ganska hemstickade kvinnor i min ålder. Jag hade tippat på gubbar i folkdräkt och kanske nån gumma i förkläde. Men det är kanske det vi är?
Vanliga vantar

På grund av kyla och mängder av snö var det dags att virka ett par nya vantar. På något skumt sätt har vantar en tendens att försvinna ifrån mig.

Vantarna är virkade i lite Eskimo-rester, uppskattningsvis 75 g. Virknål # 8.Här kommer mönstret:

Virka 23 lm och fäst ihop till en ring med en sm. Fortsätt att virka fm. På varv 10 ökas 3 maskor där tummen ska vara. På varv 14 virka 4 lm för tummen och fäst i den 6:e fasta maskan. Fortsätt att virka fm. Börja minska på varv 24 genom att virka 2 fm, hoppa över en, virka 2 fm, hoppa över en, osv tills inget återstår.

Gör tummen genom att virka fm runt hålet för tummen som skapats tidigare, det bör bli 10 m. Minska 1 m in mot handflatan på det första och andra varvet. Fortsätt med fm i 5 varv, börja sedan att minska genom att virka varannan maska och hoppa över varannan maska tills inget återstår.

RSS 2.0