The 30th birthday kit

Melvins morsa har fyllt 30 år, och det är klart att tjejen ska ha ett 30-års-kit!Kittet, innehållandes mössa, spiralhalsduk och handledsvärmare, är virkade av ca 2 hg Heavens hand, 1 hg brun och 1 hg grön. Virknål # 8. Mönstret är mycket enkelt, framtaget efterhand, och lyder som följer nedan:

Mössa Virka 58 lm och fäst ihop till en ring med en sm. Virka fasta maskor i 30 varv. Minska sedan genom att virka 3 fm, hoppa över en, virka 3 fm, hoppa över en, tills inget återstår. Fäst trådarna.

Handledsvärmare Virka 20 lm och fäst ihop till en ring med en sm. Efter 5 varv, virka 3 lm och fäst med en fm på den 4:e fasta maskan på arbetet. Fortsätt att virka fm runt om. På varv 10 minskas tre m genom att du virkar 6 m, hoppar över en, osv tre ggr. Virka på till önskad längd och avsluta med en sm. Virka en uddkant längst ner mot kanten.

Spiralhalsduk Virka bortåt 1,5 m luftmaskor. Virka ett varv med fasta maskor. Nästa varv virkas 2 fm i varje maska. Varvet tillbaka virkas fasta maskor utan ökningar. Upprepa dessa två varv tills halsduken har önskad bredd, eller tills garnet tar slut. Avsluta med en smygmaska.

Blomma Virka 5 lm och fäst ihop till en ring med en sm. Virka 9 fm runt ringen och fäst med en sm. Virka 5 luftmaskbågar med 2 lm i varje, fäst varje båge med en sm parallellt med de fasta maskorna. De ska alltså inte bli större än den befintliga ringen. I varje båge virkas sedan 1 fm, 1 st, 1 dst, 1 st, 1 fm. Avsluta med en sm och sy sedan fast blomman på mössan.

Lycka till och mycket nöje!!


Kommentarer
Postat av: Linnea

Tack för mönstren, de ska jag göra nån gång! Skitfina!

2010-01-31 @ 21:35:55
URL: http://ettdisco.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0