Vårdagjämning!!!


Det lackar mot vår! Även om det är lite svalt och halvmulet så är det ändå VÅR i luften och det är sååå härligt! Det blev en riktigt skön långpromenad i vårluften idag.

Förra helgen hade jag det så här gött utanför en fjällstuga i Värmland. Två dagar i hammocken och två dagar på brädan var lagom proportioner tyckte jag.

En vecka tidigare var det däremot vargavinter - var hos mina föräldrar i Trögden där det såg ut så här:...men i Göteborg ser det ut så här numera!Snödroppar och fimpar i rabatten, visst är det en härlig kombination...

Måste bara visa Röda Stens nya skepnad som Prickiga Sten också, innan det kommer lite stickning:Nåväl! Under tiden har det stickats. Det har blivit lite restid på tåg och i bil, samt goda stunder framför brasan och i solen. Ett par strumpor är klara, men färgen gör sig inte rättvis på bilden. De är mycket mörkare lila istället för blåaktiga som de framstås vara här.

Och en Rose Red håller på att stickas om till en lite mindre version.


Imorgon drar jag till fjälls igen, fast den här gången med 18 12-åringar! Det ska bli spännande!

Tjoflöjt!


Trikå

Hos E-slöjd finns det trikåtyger i alla färger och randningar man kan önska sig. Beställ på deras hemsida eller besök dem på någon mässa. Själv har jag gjort bådadera och samlat på mig ett så här tjusigt lager... 

Observera att de har mycker mer än vad som visas på hemsidan, beställ tygprover för det totala sortimentet!Vad passar detta till om inte små barnkläder?
Det är makens systerdotter som provar sin 2-årspresent och till min stora glädje passade allt perfekt! Härligt, då jag improviserat och chansat fram mönstret. Det är fantastiskt när man kan göra så och det blir bra!!


1 4/5 strumpaEn och fyra femtedels strumpa är klar. Tyvärr blev skaften för långa för att garnet skulle räcka till två hela strumpor... Jag brukar köra på chans när det gäller att få garnet att räcka, jag tänker att någon slags instinkt ska tala om för mig när det är dags att sluta för att det ska bli lagom. Naturligtvis funkar ju inte det, och då får man frysa om tårna! Garnet är Regia (tror jag, banderollen är borta...) i Kaffe Fasetts egen färgställning.

Nästa projekt är ytterligare ett par strumpor, i mörklila Colinette den här gången. Jag håller på och utarbetar ett ultimat mönster, ska med spänning testa detta nu! Det vankas junta ikväll, och då ska det stickas så att stickorna glöder!!

Men innan dess blir det till att njuta lite av solen som skiner finfint över norra Göteborg just nu!
Ha det så gött!!!

Koftan med K

Mycket nöjd!!!


RSS 2.0