Stuck in the train

Den här helgen ska jag spendera helt själv med mina kära vänner i Stockholm !! Som jag njöt av att sätta mig på tåget, packa upp stickningar, bok, chips, godis och vin! Hur gött som helst tills det blev stopp i Flen av alla ställen. Surt eftersom det från början var rätt kort tid jag skulle hänga uppe i Stockholm med de fina vännerna. Men det vägs upp litegrann eftersom det är bara jag och inte de två små sönerna också som förmodligen hade fått spel för ett tag sedan... Men nu har jag faktiskt lite att roa mig med, tid för mig själv och ett eget säte i första klass (rätt resa att bli ombokad på!) så man får väl njuta av det :-). Tids nog kommer jag nog fram till helgens event!
Jag stickar på en vante som ska få ersätta den jag tappade på Lidingö när vi bodde där ett kort tag. Jag ska även passa på att redigera om modellen så att det går att använda sin fräcka och enormt användbara telefon med vanten på.
Heja heja tåget, rulla på nu!!!


Att markera

Jag är ganska dålig på att använda stickmarkörer, jag brukar tänka att jag håller reda på ändå vart jag ska öka eller minska eller vad det nu är som ska hända i stickningen. Men jag gillar det här med snygga fiffiga grejer och bling-bling. Så jag knåpade lite i pärlasken och fick ihop lite schyssta markörer.

Först gjorde jag öglan som ska sitta runt stickan i metalltråd, som jag sett exempel på tidigare. Men jag tycker att den typen av markör stör lite i arbetet, man känner de med händerna och jag tycker att de är i vägen. Istället trixade jag lite och trädde på markören på ett tunt band, så att pärlorna och metalltråden får hänga ner en bit. Jag tycker att stickningen flyter på mycket bättre, markörerna känns inte men syns och är snygga!

Bandet jag använde är sådant man såklart kan köpa i tygbutiker, men jag som är lumpsamlare har klippt bort och sparat banden som brukar vara fartsydda i axelsömmen på t-shirts och liknande plagg från exempelvis H&M. Dessa fyller vad jag förstår ingen annan funktion än att hålla plagget kvar på galgen i butiken.
Och att bli stickmarkörer.


Det tar sig

...sa mordbrännaren. Idag har jag kört på med min svarta lintröja och håller nu på att sticka ihop ärmar och liv. Jag har inte någon direkt plan för hur jag ska sticka livet, men jag ska räkna lite på hur mycket och hur ofta jag behöver minska.

Jag var på Strikk idag för att köpa 3,75-stickor från Knit Pro. Men hon påstod att det inte säljs kvartsnummer i Sverige. Det har jag ju köpt förut, är det någon som vet varför det inte finns längre? (eller hellre vart det finns att köpa...)

Annars får jag köra på 3,5, men det tar emot att sticka en hel tröja (till mig själv) med så tunna stickor... Jag ska inte göra om mitt klassiska latmisstag och ta för tjocka iallafall! Har insett att jag nog behöver sticka om min gröna lintröja också. Men...det är ju kul att sticka, det är ju lite därför jag håller på! ;-)

Nu ska jag lyssna på Stickpodden del 5 och sticka vidare!!


RSS 2.0