De senaste tillskotten

Hejsan!
Vad kul med kommentarer! Tyvärr har jag inte varit inne så ofta, men det blev deto roligare nu när jag tittade efter!
Som den goda (?) studenten jag är har jag haft fullt upp med min och Julias C-uppsats, men har nu beslutat mig för att vara ledig på kvällarna för att ägna dem åt högar av ull som väntar på att bli förädlade! Dessutom går jag en 7,5-poängskurs i garntekniker som behöver fyllas upp med resultat, så helt uppåt väggarna är det ju inte.
Jag tänkte nu lägga ut några av de senaste alstren...

image17
Här är ett fodral till min lika rosa digitalkamera! Det är stickat i dubbelstickning, en jättekul teknik som flera av mina kompisar har tagit till sig!

image18
En pulsvärmare med hålmönster i alpackagarn. Jag tänkte trä i nåt fint band också, och göra benvärmare till. Men jag kanske skulle göra en till pulsvärmare först...fast det är ju den första som är roligast att göra!

image19
En (1) till pulsvärmare, virkad med lite olika stolpar och maskor. Extra rosa kant! Som sagt, den första är roligast...

image20
Det här är en ganska suddig bild på en tredje pulsvärmare, virkad med små kovar på ytan. Mycket kul att göra! Får se om det blir en till?

image21

Det här var ju fantastiskt roligt att göra! Det är ett armband virkat i Cotton-Vicose med fasta maskor som botten och uppepå dem har jag virkat små korvar med först luftmaskor, fäst en pärla (som jag trätt på garnet innan), och virkat fasta maskor tillbaka ner på botten, och så fortsatt med fler korvar. Undar vad det heter på riktigt? Men jag tror att alla fattar vad jag menar med korvar, så vi säger det.
image22

Åkte lite tåg häromveckan och fick använda datorn som musikspelare, high-tech som jag är...hittade då ett nytt användningsområde för det goda garnet, nämligen som stötdämpare när skärmen skakade på tåget! Hur smart som helst...såg säkert väldigt smart ut också när jag satt och virkade / läste kurslitteratur...

image23

Här är förresten min datorväska som jag sydde och broderade i somras. I helgen fick den åka på sin första långfärd till Stockholm och den klarade sig bra.

Nu när det är dan före dan före första advent skulle jag visa en bild på hur fint vi har pyntat i alla fönster, men jag fick lite problem med bildredigeringsprogrammet...oväntat. Skulle ju bara vända på bilden, men skit fick man för det.
Jag önskar er alla en trevlig adventshelg med massor av smaskig glögg! Återkommer snart!
Kram kram
/Sofia

Välkommen till min blogg!

image16
Min egen inspirationssida, tänkarmössa och sorteringshatt där jag tänker lägga ut mina tidigare, kommande och fantiserade garnprojekt. Då man en knittaholic och har mycket som luddar omkring i skallen så kan det bli en del nystan att hålla reda på...

Om man köper en rulle manchestertyg på 25 meter för 325 kr...

Om man köper en rulle manchestertyg på 25 meter för 325 kr och en kasse garn för samma summa får man en tejprulle på köpet av den galna tanten i Partille. Som om det inte var billigt redan som det var...
och en kasse garn för samma summa får man en tejprulle på köpet av den galna tanten i Partille. Som om det inte var billigt redan som det var...
Som om det inte redan var skamligt billigt..

Tygrullen som också klätt våra soffor

Tygrullen som också klätt våra soffor
Jag letade igenom (nästan) hela Göteborg efter brun manchester, men som tur var kunde man lita på Partilletanten.

Benvärmare i brunt och rosa matchar mycket av mina kläder.

Benvärmare i brunt och rosa matchar mycket av mina kläder. Får se vad det blir av resten av garnet!
Får se vad det blir av resten av garnet!

En brun kofta med en stor knapp. Rätstickade muddar.

En brun kofta med en stor knapp. Rätstickade muddar.
Mer gammalt Partillegarn...

Här har vi vit ull...

Här har vi vit ull som skall bli en kofta med flätor, moucher och annat skoj på. Hoppas det räcker till en mössa och kanske benvärmare också.
som skall bli en kofta med flätor, moucher och annat skoj på. Hoppas det räcker till en mössa och kanske benvärmare också.
Tackar Normi i Partille för det kapet! Minns inte vad det kostade, men hon har mycket gammal ull att sälja av till dagspriser.

Det här lingarnet köpte jag bara för att det var så fint...

Det här lingarnet köpte jag bara för att det var så fint... Får se vad det blir, men det är bra att ha. Antlagligen resulterar det i någon form av sjal...
Får se vad det blir, men det är bra att ha. Antlagligen resulterar det i någon form av sjal.
Mmmm...grönt och fint...

Detta lingarn skall bli en tröja eller tunika.

Detta lingarn skall bli en tröja eller tunika.
Det är så fint så fint, men så tunt så tunt... Till skillnad från sjalen så kan man ju inte sluta när man tycker att det är klart utan får ju lov att sticka tills det faktist ÄR klart...

Blivande trekantsjal i lingarn med härlig lyster.

Blivande trekantsjal i lingarn med härlig lyster. Men det är lite tunna stickor så det tar tid...
Trekantig sjal är ju en favorit som man alltid har för få av. Får se när den här blir klar... Det fiffiga (?) med den är att man kan sluta när man vill, med reultatet att den blir mindre än vad som först var tanken då tålamodet hos mig ofta tryter samtidigt som ivern att bli klar tar över...

En till mössa till Jonas syrra

En till mössa till Jonas syrra
Lika snygg i svart...

En klar och en nästan klar mössa till Jonas syrra

En klar och en nästan klar mössa till Jonas syrra
Flätor är skoj! Den här mössan har jag nästintill massproducerat, den går snabbt att sticka, är snygg och skön. Vilken helhetslösning. Hör av er om ni vill ha beskrivning!

Den senaste koftan,

Den senaste koftan, stickad av gröna och bruna restgarner. Jag är extra nöjd med knäppningen!
...stickad av gröna och bruna restgarner. Jag är extra nöjd med knäppningen! Inte så ny men den senaste.

Min korg med pågående arbeten...

Min korg med pågående arbeten... Bra att ha lite att variera med!
Bra att ha lite att variera med! Den fina näverkorgen hittade jag i soprummet på Medicinareberget när jag bodde där. Soprum är bra rum. Som loppis fast gratis.

Sluta jogga, börja blogga

Sluta jogga, börja blogga

Att blogga. Vad är det för verb? Hur som helst så tänkte jag för att samla mina idéer och källor för inspiration här på en blogg. Jag kunde lika gärna göra det i ett ordbehandlingsdokument på datorn, eller i högar hemma och i min tjocka skalle, men jag tänkte att det kunde vara dags för min återhållsamma själ att ta lite virituell plats och samtidigt hålla kontakt med vänner landet över. Jag har tidigare gjort små försök med olika internetforum men utan större engagemang. Men som ni säkert kan lista ut av rubriken så kanske detta är den drivkraft som får mig att hålla igång verksamheten och kontakterna på internet? Stickning är nämligen min stora passion, så det är vad den här sidan i huvudsak kommer att handla om. Det kan säkert bli andra ullrelaterade inslag också, och eventuellt en glimt från övriga eventuella nöjen som jag fyller min tid med.
Jag tänkte börja med att lägga upp lite bilder på vad jag hittills åstadkommit och vad jag inspireras av.
I skrivande stund har jag för många projekt i huvudet så jag kände att jag var tvungen att strukturera upp dessa på något sätt innan de försvinner ifrån mig. Just att strukturera upp saker är en av mina starka sidor och stora instressen, så jag tror att det ska gå bra. Jag funderade på hur jag skulle katalogisera mina idéer och tänkte fotografera garn och inspirationsmaterial och sedan lägga in det i datorn. Det var där idén om bloggen kom och här är vi nu!
Så nu är det bara att lära sig webdesign som återstår... vi får la se hur det går!

Knit on,

Sofia


RSS 2.0