Inspiration

Så här gött kan man ha det på balkongen! Det är inte så dumt att sluta tidigt på fredagarna...

image98

Jag tänkte ägna det här inlägget till all inspiration som finns på internet och annan media. Jag brukar riva ur inspirerande och imponerande verk ur alla de tidningar som jag prenumererar på, och här är ett litet urval.

image91

En hel sida tillägnad stickning! Sandra Backlund gör fantastiska verk, bland annat den vita skapelsen till höger i bilden. Titta på hennes hemsida http://www.sandrabacklund.com/ för ytterligare stordåd. Hon har även arbetat en del med människohår. Och, varför inte, när man kan arbeta med fårull?

image92

Den pompösa brudklänningen i mitten har Katarina Brieditis och Katarina Evans stickat ihop. Kan ni förstå hur man kan ge sig på ett sådant projekt!? Oerhört imponerande! Tyvärr missade jag utställningen som var i Nyköping, men man kan ju hoppas på att de får chans att visa upp underverket på fler ställen!

Jag gillar starkt överflödet av volanger på jackan till vänster. Less is more är inte min melodi i dessa sammanhang! Den rosa tröjan till höger tycker jag också är helt rätt!

image93

Försälning av stick-kit på nytt sätt i en frappuchinomugg! Tänkt att säljas som present eller till nån som är på väg och inte har något att göra på tåget, typ. Alla nya sätt är  bra!

Den röda koftan är ju göörsöt, till skillnad från de extremt grovstickade plaggen på bilden under som kanske är lite mer rough. Det är så roligt att det finns så mycket och att det kommer så mycket nytt när det är många som håller på och utvecklar hantverket.

Under eftermiddagen har jag hittat ett par hemsidor som jag inte sett innan, bland annat http://www.knitonthenet.co.uk/ som har den här snygga loggan! De har även en internettidning som kan vara värd att kolla upp då och då.


image94

http://iknitlondon.co.uk/ fick jag reda på att den 6:e september är icke internationell och högst inofficiell stickdag, men väl värd att fira tycker jag! "I knit day, a celebration of knitting and crochet" kan du läsa mer om på hemsidan. Det kanske vore läge att fixa någon form av event?

http://glittyknittykitty.co.uk/ protesterar mot krigen i världen genom att bland annat sticka in bandvagnar i rosa kläder. "Be a knittivist. Knit a revolution" tycker de.

http://www.knittedlandscape.com/ kan man få rolig inspiration till att pynta sin närmiljö! Själv har jag påbörjat pimpande av vår balkong. Samma sak gäller Stockholmstjejerna på www.stickkontakt.blogspot.com, som väl har anammat stickgrafittin sedan en tid tillbaka. Jag såg faktiskt flera av deras utsmyckningar på Söder när jag var där senast, väldigt fint var det!

Min goda vän AK har gjort många stordåd i sina dagar, och en del av dessa ligger för beskådning på hennes hemsida www.kvaal.se. Jag gillar särskilt de som hon ställde upp med i Kapp Ahl design awards för ett par år sedan, och så självklart examenskollektionen Post Human Doll, där ambitionen var att inte behöva sy en söm. Popnitar och tunnband är stora beståndsdelar i detta makalösa projekt. Att hon orkar!

En bok som jag har lånat många gånger på biblioteket är denna, Fri virkning.

image95

Sjukt proggig och inspirerande, mycket snyggt och mycket fult, men cool är den. Tryckt 1980 och nog den bok som har framkallat mest skaparglädje i mig hittills!

Dess utmanare skulle kunna vara en desto nyare bok som jag hittade på bibblan idag, och jag tycker att den är helt och hållet briljant! De som har varit på Världskulturmuséet och sett "Fair fashion" under vintern förstår nog vad det handlar om.

image96

Så fort jag öppnade boken ville jag in i garderoben och rensa och sätta saxen i de gamla trasorna! Nu har jag att göra i helgen! Dessutom är det konstrunda i Majorna och loppislördag. Livet är ju underbart. Tyvärr börjar jag bli ganska krasslas lagom till helgen, typiskt. Säkert bara för att jag skulle vara ordentlig och träna igår. Fast en mirakelkur ska nog få mig att vara uppe och skutta igen imorgon!

Kraaam på're!


Vårsol!

Den här helgen har ju varit helt underbar! Solsken och glädje rakt igenom. Inledde ledigheten med att åka och köpa balkonglådor och andra trädgårdstillbehör, sen bar det av till en uteservering i solen med de goda vännerna. Då mådde man som en prinsessa! Resten av helgen har fortsatt ute i det fria och givit följande resultat:

image85

Odlingslotten är rensad och justerad. Det var massor av smultronplantor under ogräset, mycket glädjande! Även en rabarberplanta, gräslök och lite annat smått och gott som jag inte kunde identifiera men ändå hyser hopp om att vara något användbart. Rädisfrön har kommit ner i jorden också. Det höll på att bli en katt med, men jag lade band på mig och lät den vara. Den stryker omkring och kräks i landen här och är inte det minsta rädd för vanligt folk.

image86

Balkongen har blivit pimpad med kryddor, krukor och balkonglådor.
 


Hoppas det inte är för tidigt bara så att de fryser!

Lite stickning har det blivit också i solen. Den rosa kjolen är på gång.

image88

Trots flertalet påbörjade projekt kunde jag ju inte motstå frestelsen att köpa lite nytt garn när jag besökte 2 knit för förstå gången. Silkealpacka och korta trästickor blev det! Bra att inte behöva peta på folk när man stickar.

image89

Pulsvärmare ska det bli av det, eller Emo-vantar...

Nu ska jag ge mig ut i solen igen och träffa lite slöjdfolk! Sen är det dags att ställa om sig till Fröken-Sofia igen och ta arbetsveckan i besittning.

Tutt de la frutt!

Mer pynt...

...har kommit upp i helgen. 10 poäng till den som kan lista ut var det är!

image83

Här kommer en ledtråd...

image84

Nu ska jag kurera min vårhals.

Tjoflöjt!

Vårpynt

Härom kvällen var det jättesoligt och fint, även när jag kom hem från jobbet! Det kan innebära att våren är här! Inspirerad av detta snabbskulpterades en liten bit gatukonst för att hinna monteras medan solen fortfarande hängde ovanför trädtopparna. Här har vi det glada resultatet:
 
image82

Imorgon ska jag ut och se om det har fått sitta kvar, eller om arga gubben har varit framme...

Rosa odlingslott!

I söndags kom det glädjande beskedet att jag nu får disponera en av odlingslotterna utanför huset där vi bor. Gött!

image77

Nu är det bara att börja bygga ett pyttelitet rosa staket och kanske virka en svamp som dekoration. Och låna en bok om hur man gör med land! Man kan ju inbilla sig att sådant sitter i ryggmärgen när man är uppvuxen i skogen, men jag får erkänna att jag känner mig lite grön efter dessa år i stan...och kanske för att jag inte brydde mig så mycket om det på den tiden mer än att skörda frukterna av min mors trädgårdskonst. Men jag antar att en bra början på äventyret som trädgårdsmästare är att förkultivera tomatplantorna och de andra känsliga växterna inomhus? Jag har ju haft balkong innan iallafall, men själva jordgrejerna blir utmaningen!

Något annat som är rosa är det här garnnystanet.

image78

Det ska bli en extra luddig och volangig kjol som kommer att bli formad så att den passar ovanpå den gröna i tyll.

Och på tal om flamingokräks så håller jag på och pimpar min sjal som kom till för något år sedan. Den består av ett gäng virkade bitar som är ihopsatta. Men då jag tycker att det är ganska tråkigt att sy ihop saker har det i det här fallet resulterat att det inte hållt riktigt, eftersom jag slarvat med det tråkiga momentet. Men nu så blir det förstärkning och fler rosa rundlar!

image79

Den lilla svarta växer också sakta men säkert fram.

image80

Otåligheten själv valde stickor nummer sex så det blir lite glest och skirt, men också större chans att det blir klart överhuvudtaget.

Jag ska blida klubb mot tunna stickor tror jag! Nån som hänger med?


RSS 2.0