Utställning coming up

Senaste veckan har jag, vid sidan av den lilla parentesen jobbet, frenetiskt stickat och stickat. Härom veckan ringde det nämligen en dam från Virserums konsthall som sökte stickgraffiti till en kommande utställning, Mitt liv, min tid. Och jag tackade såklart Ja! Vid närmare efterforskningar visade det sig att utställningen öppnar ganska snart och att tagsen behöver vara där ännu snarare - så det var bara att sätta igång och producera! Nu har jag kommit så här långtmen behöver nog ligga i de sista kvällarna också så jag är säker på att det blir tillräckligt. På fredag efter jobbet bär det av med rälsbuss till Småland där det hela skall utspela sig, och som tur är får jag chans att hälsa på min gamla slöjdvän Petra som bjuder på husrum. Återkommer efter helgen!

För den som saknar inspiration i höstrusket kan jag rekommendera trevliga gamla avsnitt av HAJK på SVT play. Här får man lära sig att tillverka många nyttiga saker, bland annat en säckpipa av en blockflöjt, en badboll och ett ärtrör. Strålande underhållning för den lättroade!Mycket nöje!

HöstskäggetHöstterminen och höstskägget är här.

The end is near...

...sommarlovets sista dag är här. Jag försöker att stoppa tiden genom att sticka så mycket och så fort jag kan, men det verkar inte gå något vidare tyvärr. Hur snabbt ska man sticka för att få tiden att gå baklänges egentligen? Eller handlar det om sticktjocklek kanske?

Nåväl, så illa är det inte! Även om det har varit underbart att vara ledig så länge så ska det bli roligt och spännande att komma igång med terminen och skönt att ge skäl för sin lön... och roligt att träffa kollegor och elever igen. Var på bibblan idag och lånade massa inspirationsböcker så man inte sitter där som ett fån imorgon och inte har en aning om vad man ska hitta på i höst...

Sista delen av lovet har bland annat ägnats åt mer klänningssömnad, Kottens gamla balklänning har förvandlats till brudtärnaklänning.

Före:                Detalj:            Efter, dock opressad:

      

Hennes farmor har sytt den här en gång i tiden och gjort de fina små rosorna för hand, helt fantastiskt! Det kändes lite jobbigt att sprätta bort det och sätta saxen i kjolen, men det är ju roligt om man kan återanvända ett plagg med historia i. Nu hoppas vi bara att klänningen funkar fint på bröllpet...

Stickats har det ju gjorts också, dock inte så att tiden stannade. Min vita kofta börjar likna något, men nu är garnet slut och i butiken med! Får hålla ut tills leveransen kommer imorgon. Tur att man har lite hyllvärmare liggandes...var och fyllde på förråden i förra veckan och följande garner gick ju inte att motstå:Detta ska bli en stooor härlig sjal som kanske kan kompensera den där vinterjackan jag aldrig hittar.
De här karamellerna har jag klämt på många gånger i garnbutiken och äntligen slog jag till. Vet inte vad det ska bli riktigt, men nån form av utsmyckning skulle jag tro. Bra att ha till uddkanter eller varför inte  virkade blommor?

Det rosa fick jag användning för direkt. Skolstarten till ära stickade jag mig nya mobil- och mp3-strumpor som genast behövde varsin rosa kant.Idag var jag på Strikk igen och blev tvungen att köpa det fina gröna flamégarnet som jag också hållit i många gånger. Basker ska det bli! Ska för en gångs skull arbeta efter mönster tänkte jag...
Så nu är det väl bäst att sätta igång! Får se hur mycket jag hinner innan det är dags att gå och lägga sig och vänta på att klockan ska ringa...

Ull på stan

Man fick ju en liten spark i röven med det här offentilga stickandet i och med förra fredagens radiomedverkande, så nu kan man beskåda följande ullinklädda lyktstolpar och staket.

...som efter allämhetens medverkan såg ut så här:

Tyvärr lite pajad av regnet......vilket också bidrog till att jag kunde sitta inne igår och sticka på min blivande kofta! Tanken är att den skall knäppas bak och ha en gigantisk aranfläta fram.Det var mest en ohanterlig klump innan jag kom underfund med hur man kunde lösa det smidigt. Eller smidigt vet jag inte men jag hoppas att resultatet blir bra! Stora flätor är ju det senaste har jag hört.

Under sommaren har jag haft ett litet sommarjobb som bestått i att sy en klänning till Kottens mamma, och idag blev den klar och hämtad!Nu ser jag fram emot två packade dagar Way out west! Det är så sjukt mycket bra att se så vi får se vad som hinns med. Kanske någon pimpad scenstolpe, det återstår att se...

RSS 2.0