Pynt i skogen

Nu har det gått ett tag sedan sist, men det är ganska krävande att jobba har jag märkt... Men nu har jag iallafall hunnit med lite av det jag trodde jag skulle göra på sportlovet - som var för två veckor sedan.

Mitt första bidrag till offentlig utsmyckning är nu klart och monterat. Var kan det vara? Ut och leta ba!

image50

Jag tycker att trädet blev mycket trevligare så här. Det växer säkert mycket bättre nu när det fick lite värme om magen. Funderade på om det kan göra någon skada men efter snabba övervägande tror jag inte det.


Det har också droppat in lite beställningar på mössor. I detta ingick en specialbeställning med annorlunda flätmönster, det var kul att vidga utbudet lite!

image51


Den bruna koftan tar sakta form. Wild and crazy som jag är började jag med ärmarna istället för fram- eller bakstyckena... Detta för att jag är osäker på hur långt garnet räcker, så jag tänkte stcka i bakvänd ordning så får den bli så lång som garnet räcker till. Huvudsaken är att det räcker till mina apärmar.

image52


Klänningen börjar ta form. Nu finns iallafall ett liv. När jag provade det fick jag tanken att det kanske är bra så?

image53

Men jag har iallfall börjat på nederdelen. Det återstår att se hur lång den blir! Klänning eller tunika? Kanske blott en bysthållare?

image54 

Lite volang börjar iallafall ta form...


Imorgon bär det av upp till Stockholm för att träffa vänner och gå på en efterlängtad konsert med det här fantastiska bandet! Det är 10 år sen sist och det ska bli helt grymt!

image55

Ha en fantastisk helg ni med!

/Sofia

Sportlov!

För första gången sedan gymnasiet är jag nu ledig i en hel vecka i formen sportlov! En av läraryrkets fördelar ger nu direkt utdelning, så himla skönt! Ska göra allt jag kan för att lata mig, men vi får väl se, jag är inte så bra på att lata mig. Många projekt står på listan, men det är mestadels roliga grejer som att sticka, klippa håret och köpa möbler. Det enda som egentligen känns lite mindre intressant är att på något sätt göra mig av med julgranen som just nu står i karantän på balkongen och har skapat en tjock matta av barr på balkonggolvet. Den förra julgranen sågade jag ner för att sedan grilla korv på den, men nu lutar det nog mot att bära bort den till Slottskogens stora kompost när ingen ser så noga på.

Sen sist så har jag gjort om mina mormorsrutor. Efter att ha sett dem på bild insåg jag att den lila trots allt var en skitful färg även i verkligheten och inte bara på bild. Så nu ser rutorna ut så här:

image46

Dessa ska sammanfogas i veckan till en halv klänning. Återkommer med resultatet!

I dag har jag virkat två broscher i trevliga färger. Jag inser att jag börjar uppfylla fler och fler kriterier för att gå under rubriken Kulturtant och Rödvinskärring. Sade också högt i veckan att tidskriften Hemslöjden är världens bästa tidning. "Inte särskilt metal" som min kära sambo kommenterade det. Nej, nej, men det är det nog ingen som har påstått heller. Men i framtiden skulle jag gärna skaffa mig en ässja och börja smida lite hårt järn! Då jävlar blir det metal. Nåväl, här är broscherna...

image47

Har också haft nytta av min nya garnvinda och ska i veckan förvandla detta garnet till en kofta:

image48

...eller börja iallafall, och detta ska bli en sjal:

image49

Är också mycket sugen på att sticka någon form av väst eller slipover med märkduksmönster. Men jag tar detta först!

Nu ska jag ta en oliv och räkna lite på stickfastheten till den bruna koftan!

Ha det fint så länge!

/Sofia

do redo

Idag har jag slaktat tröja! Var ute och grävde i det sista och fulaste som brukar finnas kvar av rean så här års, och fick tag i en stickad klänning eller kofta utan ärmar eller lång väst, vet ej vad som är korrekt benämning  på plagget, men det var av 100 % ull och stickat i snyggt flätmönster. Då dagspriset låg på 74:50 istället för 498 kr som först var utropat klippte jag nöjd och överväldigad till! Jag var inte helt nöjd med formen och ärmmuddarna, men såg de goda förutsättningarna för att klippa lite och sy om. Så detta har lördagen ägnats åt, varvat med korvätning. Här ser ni före- och efterbild!

image42

Lite rak och klumpig, eller hur?

image43

Så där ja, figursydd och nätt!

Jag var och fyndade på lördagsloppisen idag också. En klassisk garnvinda för 50 riksdaler. 

image44
                                           
Jag tycker att den pryder fönsterbrädet alldeles utmärkt, men vi får se vad min kära sambo tycker om pyntet. Jag har lovat att göra mig av med en pryl för varje ny pryl jag släpar hem, men garnvindan ser jag snarare som ett redskap än pryl.

Hittade en riktigt gammal garnvinda också, en sån som står på golvet och har ett snurrande hjul fast det är fyra "armar", varav en går att vika ner så man får på garnhärvan. Men den hade nog räknats som möbel och det är rätt fullt av sådana i vår lägenhet redan. Fast den var väldigt fin...får se om den är kvar nästa vecka, i så fall är den nog min ändå.

Det går sakta men säkert framåt med mina mormorsrutor också. Ska jobba vidare med att föröka dem i kväll.

image45

Det blev dålig färg här, det ska vara mörklila istället för fulblå som det ser ut att vara. Men nu är det dags att massproducera vidare! Hörs snart igen!

/Sofia

RSS 2.0