Påsklov del 2

Efter en kort genomgång av sortimentet av alternativa knappar i Göteborgs centrum hittade jag det enda rätta som knapp till min kofta - en virknål i bambu såklart! Bonus är att man alltid har en nödvirknål med sig för oförutsedda situationer! Hur smart som helst.

image73

Med det kan nog vara på sin plats att borra ett hål i nålen och sätta fast den i koftan så den inte halkar ur, det vore trist.

Raiden på stan resulterade även i några fantastiskt blommiga klänningar på Indiska. Jag är skämmigt medveten om att det inte är ekologiskt odlat, men ack så fina och köplusten brottade tyvärr ner samvetet.

image74

Jag har på senaste tiden bestämt mig för att inte sticka något av för tunt garn med för tunna stickor, då det är meningslöst, tröttsamt och tidsödande. Ändå föll jag för Kaffe Fasetts självrandande garn som har så snygga färger. Får se som jag orkar göra något av det, men det känns helt rätt att ha ett nystan att titta på i alla fall!

image75

Jag har även fått till en riktig hippiesjal i veckan. Den blev väldigt stor och tung, men det var skoj att sticka i det tjocka garnet och att komponera randningen.

image76

Nästa projekt är en kort och kortärmad kofta, inspirerad av en lila bomullströja som finns på Indiska men som jag tycker är lite för fladdrig. Vi får se vad det blir av det!

Ha det fint/

Sofia

Ett snötäckt påsklov

image65

Snön faller för fullt över Göteborg och jag är ledig - det är så skönt! Så här såg det ut utanför huset i går morse, krokusarna ser lite frusna ut... Jag hade sett fram emot kaffe på gården hela veckan, men det är inte så dumt att vara inne och lata sig eller att pulsa i snön heller - jag behöver verkligen en veckas lov! När jag åkte från jobbet i torsdags var jag helt slut och hade verkligen inte klarat av en lektion till! Men nu är jag så ledig och harmonisk som man kan bli tror jag...

Påsken tillbringades till stor del med Jonas familj. Gissa vem som har målat de olika äggen?

image69

Det var så skönt att komma ut ur stan ett tag! Var på konstrunda i Skåne och tittade på fin keramik och snygga skåp. Men det var inga som kunde mäta sig med min goda vän Petras verk. Hon har ett eget krukmakeri i Småland, titta på hennes fantastiska grejer på http://skapaileramedmera.blogspot.com.

image68

Nu är det ju jag som också vill köpa ett hus och en verkstad, jag blev så himla inspirarad bara av att komma ut på landet! Men man ska väl kunna försörja sig också... och man måste ha drömmar!

En påskkofta har blivit till, eller rättare sagt färdig, under helgen.

image66

Jag var så himla nöjd när jag köpte knapparna, men jag tror ändå att jag ska byta ut dem. Koftan fick lite väl mycket rörelsevidd, så jag tänkte justera lite så att knäppningen går omlott istället och då använda någon slags pinne att knäppa med, som man kan köra rakt igenom framstyckena. Ska ut och se vad som finns på marknaden...

 Måste visa upp den rosa plyschlampan också! Är den inte fantastisk? I väntan på en kristallkrona så är den perfekt till den bruna väggen.

                            

Och med tanke på att det är så mycket snö ute nu så kan jag meddela att min trädstrumpa nu även fyller en praktisk funktion, kolla hur kallt det ser ut!

image71


Nu ska jag grädda våfflor i mitt vuxet inköpta våffeljärn och med det hedra Jungfru Maria!

Glad påsk!

Tyll!

Klaaar!

image63

 5 meter tyll och organza gör att plagget bär upp sig självt...

image64

Nu är det bara att vänta på festliga tillfällen att använda underverket! Men dess viktigaste funktion är nog att förgylla vardagen, man kan ju inte bli annat än trippande glad när man har en tyllkjol på sig. Nu gäller det bara att jag lär mig att föra mig så den inte går sönder...är väl inte smidigast i landet men kanske kan bli? Dags att börja öva på balettstegen!

Inspiration från hufvudstaden

Förra helgen var jag i Stockholm och träffade mina fina vänner och var på en mycket bra konsert med Smashing Pumpkins, mina enda idoler... Hann även med att träffa systeryster med mustashen en sväng! Helgen avslutades med knatade runt Söder där det  bjöds på mycken inspiration. Sara var min fantastiska guide! (som inte ännu har svarat på om jag får lägga ut bilden, men jag chansar - hon är ju så söt på den! Och gissa vad det är för mössa hon har på sig?)

image56

Kolla vilken snygg skylt! De hade massor av snyggheter i fönstret, men tyvärr var det inte öppet...

image57


Sara och butiken Beyond retro inspirerade mig med snygga kjolar. En fluffig kjol är ju vad alla behöver! Kan användas för volymens skull eller bara som snygg i singularis.

image61

Jag bestämde mig så klart att sy en egen, och här har vi materialet.

image59

Någon som blir förvånad över det överraskande färgvalet? Jag har redan satt saxen och symaskinen i tygerna, men det är inte riktigt färdigt ännu så jag återkommer med det lyckobringande resultatet! Är även sugen på att sticka någon form av rosa volangkjol till, kanske i mohair...det återstår att se hur mycket volanger man tillåts ha per person, men jag skulle tro att det är ett gäng. Ju mer desto bättre tror jag! Rosa ludd borde ge extrapoäng...till något...

Jag har beställt etiketter på Knapp-Carlsson, och nu har de kommit! Dags att börja märka saker!

image62

Men nu är det lördagkväll och jag ska fortsätta med den bruna koftan! Det låter väl spännande? Faktum är att det är så j--la skönt att vara ledig på helgerna! Jag bara njuter varje sekund och ägnar gärna kvällen åt att  vara tant. Förut har ju helgen inneburit jobb, eller dåligt samvete för att man tackat nej till jobb, men nu är det baske mig full-time-off som gäller och det är underbart!

Baj baj!!


RSS 2.0