Eidlov

Jobbar man på en arbetsplats där ledningen och majoriteten av de anställda är muslimer får man eidlov när månen är full efter ramadan. Detta hände i går kväll och nu är vi alltså lediga i två dagar! Mycket skönt! Risken finns att vi får jobba hela novemberlovet istället, men men...just nu är det väldigt skönt att vara ledig!

Bokmäsan gav stor utdelning, jag orkade knappt släpa mig hem med alla påsar och väskor... Tyvärr hittade jag inte så mycket garnrelaterad litteratur, men desto mer skönlitterärt och mängder av pocketböcker bars hem... Och vad sägs om ett inbundet album med Kapten Stofil av Joakim Lindengren? Göteborgs egen superhjälte som ivrigt strävar bakåt i tiden... Helt fantastisk!Till min stora glädje hittade jag även en av mina favoritbarnböcker, Snigel blå av Einar Norelius. Helt fantastisk och skriven på rim år 1940.På stickorna har jag just nu en blivande basker med lagom pös. De här hippiestickorna är ju fina alltså, och jag inser för varje grej jag stickar att jag nog behöver alla dimensioner av dessa... nu har jag fastnat vid resåren i väntan på nästa resa till Olskroken och 2 knit.Jag har ockås dammat av de gamla korsstygnen och gripits hårt av nöjet i detta. Måltavla för det första alstret blev Kotten och se så glad hon blev:Nu ska jag fortsätta att brodera och sticka så att det glöder!!!
Happy Eid allihopa!

FinlitteraturDen här snygga boken hittade jag på ett antikvariat i helgen! Något att sätta tänderna i om jag mot förmodan skulle bli sysslolös... Jag knypplade faktiskt ett skärp och ett hårband med hjälp av farmor någon gång i min barndom, men jag tvivlar på att jag besitter samma tålamod numera... 

Böckerna jag beställde i förra veckan har kommit, och de är jättefina och mycket inspirerande! Rekommenderas varmt båda två. Jag ÄLSKAR fina böcker! Och i helgen är det både lön och bokmässa - a perfect match! Kan knappt bärga mig...

I väntan på bokmässan ska jag göra mitt bästa för att vara fröken samt fundera på vad man kan göra med de här godbitarna:Får på nystan! Ja, om man bortser från allt vackert ullgarn då... Jag kunde inte motstå dessa, frågan är bara vad man kan göra för vettigt av det. Men jag ser fina detaljer framför mig... Får se var det kan hamna någonstans!!


Imorgon ska vi ääääntligen starta upp Juntan igen, ska bli härligt!


Mera tyll

Någon gång i våras blev jag klar med den gröna tyllkjolen, och någon vecka senare köpte jag entusiastiskt tyg till en svart likadan. Idag blev den äntligen klar! Lagom lång handläggningstid... men nu så!Ser att jag har missat att klippa av en tråd... bakläxa.

Helgen resulterade även i dessa färdigställda handledsvärmare. Oj vad det är tråkigt att sy i knappar, men fint blir det!
Nu väntar en ny härlig arbetsvecka!!


Hippiestickor

Slutligen finns de även i min garnkorg - de omtalade Harmony wood från KnitPicks. De har mycket att leva upp till men jag känner mig ganska säker på att de kommer att göra succé...om inte annat så är de ju fantastiskt snygga!På posten kom häromdagen denna exotiska tidning, som bara handlar om tovning! Fantastiska arbeten och bra uppslag till slöjdläraren och hennes elever.Som present till mig själv har jag utöver ovanstående beställt två nya stickböcker, Nina Sagulins uppföljare till Sticka heter Sticka accesoarer och väntas på posten tillsammans med den sprillans nya Stickat och virkat - vintage på svenska av Birgitta Forslund. Den senare stod det om i GP här om dagen och den verkar fantastiskt inspirerande!

  

Nu är det bara drygt en vecka kvar till Bokmässan! Där hoppas jag på att kunna hitta ännu fler fina böcker! Längtar!!
Men nu ska jag jobba lite och sen ge mig på mina nya vackra stickor...

Braids

Sådärja, då vad flätan klar!Tröjan med. Är inte helt klar över passformen, men jag tänker att jag löser det under helgen. Flätan blev stor och bra iallafall!Knapparna sitter i ryggen och jag är extra nöjd med dess utformning. Inköpta på Borderi och garn på Drottninggatan här
i Göteborg!

Den har varit rolig att sticka! Strumporna är på gång, jag har börjat, men jag väntar med att redovisa resultat tills jag kommit iväg till Olskroken och köpt mitt eget exemplat av Harmony wood. Det ser ju så mycket snyggare och bekvämare ut...kommer under veckan!

På väg hem en sen natt sprang jag på den här fina högen extra färsk ek.Såklart var jag där och tog med mig en bunt som nu står på balkongen och väntar på att jag ska ta med dem till jobbet och där bli nersvarvade. Eller helt enkelt täljda på plats? Vi får se vad det blir av det...Har också hunnit sticka pulsvärmare av det fina rosa silkegarnet som syntes i förra inlägget, men de är inte riktigt färdigpimpade. Återkommer med de också!
 
Nu ska jag gå ut i solen!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Stickgraffiti i smålands skogar

Helgen tillbringades i diverse småorter i det småländska inlandet. Till en början så hälsade jag på min kära vän Petra och fick chans att inhandla vacker keramik. Nu gäller det bara att skrota motsvarande mängd då vi tillämpar systemet "en in, en ut" i skåpen hemma.Visst är det fulländat!? Besök Bäckadals krukmakeri i Bruzaholm och inhandla dina egna exemplar!

Sen gick färden vidare mot sydöst. En dryg timme spenderades i Hultsfred, något lugnare än vad jag är van att se staden. Inte en bajspunkare så långt ögat kunde nå.

Väl framme i Virserum var det bara att börja montera graffitin. Här kommer en tjuvkik på resultatet och utställningen på Virserums konsthall invigs på söndag den 7:e september.Tillbaka i Bruzaholm bjöds det på mat, vin och stickning i soffan, och Petras glada barn bjöd på underhållning i olika former.
Höstskägget hann bli till en färdig sjal, den är så go att vira in sig i!

Det var faktiskt ganska skönt att avsluta det tidigare projektet som blev smått hysteriskt i slutet... Men det var roligt och nu när jag (nästan...) tömt lagren till utställningen finns det ju möjlighet att fylla på med nytt garn! Detta blev dagens klipp som skall bli muddar respektive strumpor. Jag har ju tidigare lagt ner det där med att sticka i tunt garn, men Petras fina strumpor som man kan se på hennes blogg gjorde mig inspirerad att ge mig på det igen!Vi får väl se hur det går!

RSS 2.0