Grön och skön

Ännu en Rose red är klar - fast grön...Nu har jag nog hittat den bästa dimensionen, men jag ska nog ändå satsa på att testa en gång till och då med de berömda kvartsstorlekarna... Den här gången körde jag med #3½ i strl S och det blev ju en helt annan mössa! "Bullerbynmössa" som en juntavän sade, och jag gillar den starkt! Den svarta stickade jag i S och stickor #4, och det blev en mer pösig variant som jag också älskar (men glömde hemma i Trögden i påskas...) Då kan man ju inte låta bli att testa den gyllene medelvägen på 3,75 mm. Jag får rätta mig i ledet och undersöka briljansen med kvartsstorlekarna... Den svåra frågan är bara vilken färg den ska uppenbara sig i!

Fredagen till ära vill jag också stolt visa upp mina senaste förvärv från Marimekkobutiken i Haga. Snygga etuier som nu fungerar som sticktillbehörsväska och glasögonfodral. Jag kunde inte bestämma mig för om jag gillade den gröna eller svarta bäst, men det var ju lika bra att jag köpte båda då de är så vansinnigt snygga och dessutom direkt användbara!Fredag! Eftermiddagen har ägnats åt påtning av odlingslott och pimpning av balkong. Nu har solen dalat bakom huset mittemot och det är soffan som gäller med den snart hemkommande och efterlängtade maken!

Jag tror bestämt att resten av helgen skall spenderas i solsken vid klippor. Planerad stickning är en kort grön kofta.

Njut nu av helgen, solen och livet!

/Frudd

Hemslöjdsmetal

Ett mobilfodral till maken......hemslöjd och dödsmetall är en bra kombination.

Påskstrumpor

Nu är mina storstrumpor klara! De är stickade med Karisma, 62 maskor på stickor 3½ med magic loop, vilket ju är SÅÅ mycket skönare än med strumpstickor. Flätorna är stickade över 6 maskor med 2 aviga maskor mellan varje fläta. Hälen improviserad med handledning av Petra och foten utprovad efter hand. De var jätteroliga att sticka! Nu är bara frågan vilken färg och form nästa par ska få...grön kanske?Påsken tillbringades i vårsolen uppe i Trögden.Där fick jag utlopp för ett trängande täljbehov, massor av skön vårsol och en hel del familj. Härligt! Dessutom har jag nästan stickat klart en grön Rose Red-mössa också!

Min kamera har valt att lägga av, så jag kan inte bjuda på mer bilder än dessa som min ena syster har tagit. Återkommer så snart tekniken fungerar!

RSS 2.0