Söndag kväll...snart måndag morgon...

...det känns ju fantastiskt, eller hur? Jag försöker stoppa tiden med det beprövade knepet att sticka och titta på bra TV. För er som missat De halvt dolda av Jonas Gardell, passa på att se den på svt.se! Jag hörde att det är det verk han själv är mest nöjd med och finns tillgänglig att  se ett par veckor till.

Nu är min Noro-sjal klar!

Jag hade såklart önskat mig mer av de gröna färgerna, men det är sådant som man inte riktigt kan veta när man stickar i sådant här garn! Det roliga är ju att det är så svårt att lägga arbetet ifrån sig för det är så spännande att se vilken färg som kommer nästa gång... Här snackar vi spänning och dramatik på hög nivå!

Har även påbörat en restgarnskofta. Jag tänker mig en kortärmad sådan som man kan ha över en långärmad tunn tröja. Vi får se vad det blir av det!Nu ska jag greppa ovanstående och titta på det sista avsnittet av De halvt dolda!
Må så gott!

Puh!!

Som tur var hittade jag en funktion som jag inte visste om innan - Utkast = Dumskalleräddarfunktionen. Då tar vi det från början...

Äntligen är sticklusten tillbaka!! Jag har gått och dragit på en kreativ håglöshet ett tag, men igår kväll så infann sig den kära sticklusten och sig och riskerar istället att sparka bakut till ett hysteriskt och frenetiskt stickande. Härligt är det iallafall!  Detta skall bli en sjal av den gamla modellen "öka en i varje kant och två i mitten - varannat varv". Ett gammalt örhänge funkar fint som markör för mittmaskan. Garnet är ju som ni ser det snyggaste och då kan man ju bara tänka sig hur tjusig sjalen kommer att bli.

Något som kan ha varit en liten del i avsaknaden av kreativitet är kanske detta underverk till elektronisk pryl. Grävde fram den på vinden under lovet och fick den till slut inkopplad. Detta är ju nostalgi deluxe, jag minns så tydligt lyckan efter att ha sålt de där förbannade julkorten och till slut fått ihop de 999 kr som krävdes för att kunna köpa den här fantastiska grå plastlådan och alla sladdar som luktade så gott. Det var magiskt för en 11-åring.De här spelen är ju klart underskattade. Springa, hoppa, hoppa på ankor, plocka pengar och akta sig för monster. Genialt och klart tillräckligt grafikmässigt! Jag tycker att de är så snygga, både konsollerna och spelen. Glädje.

Måste genast göra plats i bokhyllan för denna entertainment machine så att den inte blir förstörd av allt damm på golvet!!

Just det! Jag har trots en tids torka fått en bloggaward av min kära syster Nea!Regler 1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den. 2. Länka till bloggen du fick den ifrån. 3. Ge vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor. 4. Lämna ett meddelande i deras boggar, så de vet att det fått awarden.

Det finns ju mängder av fina, roliga  och inspirerande bloggar! Jag väljer att skicka tillbaks till henne och lillasyster Emma, och så lämnar jag även till Petra, Petra, Anna, Lena och Kristina och håller det på så sätt inom familjen och slöjdfamiljen. Räknar kallt med att ni ser det här!

Nu ska jag titta klart på julkalendern och sticka vidare på sjalen!!

Men ååååhhhh....

Hur arg blir man inte när datorer bara bråkar? Eller på sig själv när man gör fel...kanske snarare! SKIIIIIT! Hade precis skrivit en långt inlägg och var igång och skulle länka till andra sidor och då väljer jag såklart att gå vidare från min sida istället för den andra som jag hade uppe. Och vips var hela inlägget puts väck. Så känn er snuvade på det! Kanske kan jag uppbringa ny energi om en stund, tills dess BAJSDATOR / BAJSFIA.

Firerier

Jullov - det har ju varit hur skönt som helst! Bara en dag kvar... Hoppas att helgerna har varit fina och lediga!

En vecka innan jul flydde jag och min kära sambo fältet och har sedan spenderat två veckor i Egypten, firandes jul och nyår. Det var faktiskt hur skönt som helst att hänga i värmen på stranden istället för i kylan här hemma. Julafton och nyårsafton firades i någon form av gigantiskt partytält täckt med persiska mattor och fyllt av smaskig mat och oundvikligen ett större gäng andra turister. Men vi lyckades hålla oss ifrån så mycket folk som möjligt och hade en fantastisk semester.

För att hålla lite på traditionerna och julstämningen hade vi med oss en kär vän på bild.Annars var det mest så här:...så här......och så här...att vara turist. Och det har inte varit så dumt!

Kreativiteten har väl legat på minusskalan till förmån för enorma mängder mat, dryck, böcker, korsord och sol. Min magsäck är nog uttöjd till tredubbel storlek då tre mål om dagen bestod av enorma bufféer.

Jag ser fram emot ett nytt år. En tråkig grej med att 2008 är slut är att det är dags att skrota den snyggaste almanackan jag har haft i min ägo...Men utöver det ska det bli skoj med 2009! Hoppas på att det börjar spritta i handarbetesfingrarna snart, men känner ingen stress...

RSS 2.0