En regnig lördag

Spöregn och regnmoln som man inte ser kanten på...man skulle ju kunna välja att deppa ihop, särskilt som det hade varit härligt att åka ut till klipporna och bada.

Men idag gör det mig faktiskt ingenting, jag känner mig väldigt nöjd med att vara ledig!
Dagen startades med en promenad i stövlar och jag passade på att sätta upp lite gatukonst i form av stickgraffiti, som har legat i lådan sedan resan till Italien. Den kom inte upp där av någon anledning, men nu så pryder den en mörk del av Slottskogen.


Promenaden fortsatte upp till det gamla vattentornet i Masthugget. Jag älskar den byggnaden, den ger staden en snygg silhuett.

Odlingslotten frodas och svämmar över i värmen och regnet. De smultron som jag trodde aldrig skulle mogna visade sig vara mycket mogna vita smultron...tack min man för det tipset! Frågan är vad jag ska göra av de, de får stå i kylen så länge.Den snygga koppen kommer från Petras krukmakeri i Bruzaholm.Veckans rabarberskörd blev till smaskig saft!Nu ska jag lyssna ikapp Sommarprogram som jag inte hunnit med, smaka på saften och fortsätta med korsstygnsbroderandet. Och inte en fot utanför dörren!

Må väl i regnet!

...och jag hoppas att det är regnfritt i Hultsfred där maken med många fler är och kollar på hårdrock idag...

Korsstygnaholic

Den sista veckan har världens roligaste sysselsättning varit att brodera korsstygn! Gôrskoj och idéerna är många! Men som med det mesta i handarbetesgenren tar det ju lite tid...Till jobbet....beställt av kollegorna innan sommarlovet!Här är ett projekt som jag har funderat på länge och äntligen kommit igång med! Men vad ska det föreställa? Ni får se när det blir färdigt!Parallellt fortsätter jag på min kofta, det går långsamt på slutet, men det är bara 1½ ärm kvar nu!

Ha det så skönt i värmen!! (?)

Gåde, Trögden

Andra sommarlovsveckan har spenderats hos familjen. Det har mest gått ut på att ligga platt i solen, bada och njuta av att vara ute på landet. Det är så fint nu när allt har slagit ut!Här hade vi får när jag var liten, och med den här traktorn körde jag över min första mobiltelefon!Hemmabyggt växthus, mammas 40-årspresent av pappa.Uthus...

Jasmin måste vara den godaste doften.Här är min utsikt från flickrummet, fast då var det får i hagen.

Svennebananpoolen är ganska skön när det är varmt!Min syster fyllde 20 igår och fick en väska av vaxduk. Tanken är att den ska vara vattentät, vi får se om den är det! Skulle det läcka in så har jag funderat ut att man kan tejpa med silvertejp på insidan... Är det någon som har erfarenhet av det? 

Det finns gott om lustiga loppisar där i trakterna. Vad sägs om en golvlampa i rotslöjd?

Eller ett elektriskt spel där man kan öva på trafikskyltar......för både före OCH efter högertrafikomläggningen!Beano - en variant av bingo......med gamla bönor som markörer!Nu är jag tillbaka i stan igen och hittade min odlingslott täckt av rabarber, så det var bara att plocka järnet så att resten av grödorna får något ljus. Stjälkarna blev till saft och den ska jag provsmaka nu!

Sedan bär det av till Värmland på festival över helgen. Värmeböljan verkar hålla i sig så det blir till att packa solhatt och flipflops, och jag funderar till och med på att för första gången skippa gummistövlarna i festivalpackningen...riskabelt...

Ha det härligt i värmen nu!

RSS 2.0