Virkade Västen

Fick ett hippiesug under påsklovet och bestämde mig för att virka en väst à la 70-talsduk. Efter långa funderingar och jämförelser i garnbutikerna kom jag till slut därifrån med ett grönt bomullsgarn. Föga förvånande, men de säkra korten är alltid säkra... Men jag är ändå inte helnöjd med nyansen, det är väldigt svårt att hitta exakt rätt gröna nyans har jag märkt. Antingen så är den för gul eller för blek eller... Får starta ett färgeri helt enkelt.Som av en slump hade jag den här boken från bibblan hemma där man på ett fiffigt 70-talsvis beskriver ett smidigt sätt att virka en väst på. Det var ungefär så jag hade tänkt mig, men det var ju härligt att få beskräftelse på sina idéer!

Rita ett pappmönster som om du skulle sy, och sen är det bara att virka "dukar" i varierade storlekar och mönster hej vilt och placera ut på mönstret.Att virka ihop dessa är nästa steg och med den cliffhangern säger jag adjö för idag!!

 


Skåpmat och vårsol

Det kan löna sig att rota lite i garderoberna. Ambitionen med det här påsklovet är bland annat att vi ska röja på vinden. I väntan på att vi ska komma igång med der röjde jag runt lite i mina garnlådor och hittade den här gamla trasan!För några år sedan påbörjade jag detta projekt, det ska bli en tunika eller tröja eller nån form av överdel. Till min stora glädje upptäckte jag att ett helt framstycke faktiskt var färdigt, vilket gjorde det hela lättare att fortsätta på... Jag har varit sugen på en kort och lite slafsig glesstickad tröja ett tag, så det här kan ju bli perfekt. Vi får se. Jag satte iallafall igång med bakstycket i en rasande fart och snart är det dags för ärmar!Det svåra med att fortsätta på halvfärdiga projekt är ju om man inte varken kommer ihåg eller har skrivit ner vad man har använt för stickor eller hur man har gjort... Men som tur var mindes jag att jag hade använt just de här stickorna till den här tröjan! Dessa har jag tillverkat själv av 6 mm rundstav, lackbets, cernitlera, pärlor och lim! Pennvässare är perfekt för att forma toppen på stickorna och så krävs det lite sandpapprande för att få en jämn övergång. Enkelt och kul!
Angående själva stickningen så var det bara att spänna ut stycket och räkna...Så här gött var det i solen i lördags! Det har dock varit lite mulet efter det, men vi hoppas på mer vårsol snart...
På bilden ses Claras vantar som jag stickat med stickor # 4 i Rowan Kid Classic. Ett mycket bra mönster som jag rekommenderar er att testa, perfekt till vårdagar! De fungerar även att sticka med i solen...

Ha det gott och njut av påsklovet ni som har ett sådant den här veckan!! Det har jag... :-)

Grötö och mormorsrutor

Efter några veckor av diverse förkylningar och feberattacker börjar jag nu ta mig upp på banan igen, lagom till påsk! Förra helgen skolkade jag från sjuksängen, tog några Panodil och drog iväg på Stickfest i Väst på Grötö.

Där vimlade det av härliga sticktanter i alla åldrar och kön, det var härligt! Jag var bara ute över dagen men de som sov över fick stifta nämare bekantskap med både Kaffe Fassett och hans man. Själv är jag nöjd nog med att ha suttit bredvid Kaffe och stickat...lite starstruck blev jag men behöll lugnet, och blev så där svenskt nonchalant istället. Stackaren satt alldeles själv vid sitt bord där han skulle signera böcker, men när alla hade fått sina signaturer blev det tomt på folk. Alla satt på lagom avstånd och stickade på sina projekt och låtsades inte om att världens mest kända stickare satt i rummet, fast alla var fullt medvetna om det. Hoppas att han tyckte att det var skönt att få vara i fred.
Människan är underlig.Där på Grötö sysselsatte jag mig med att virka mormorsrutor för fullt! Som synes ska det bli till en filt av något slag. Den är ju nästan klar upptäckte jag, jag har alltid inbillat mig att det ska ta 1000 år att göra en sådan. Men i nuvarande storlek blir den 35 rutor stor. Det är ju en ganska liten filt, vi får se hur stor den blir...för varje extra varv tillkommer ganska många extra rutor. Ska det bli en bäbisfilt kan det ju räcka med 35 rutor... Som ett litet startprojekt inför filten gjorde jag ett mobilfodral till min nya tjusiga rosa telefon. Det är fodrat med trikå så att det inte ska komma in så mycket damm, varken från ullen eller från omvärlden.

Nu ska jag fortsätta med de sista rutorna till filten och sen är det nog dags att börja virka ihop dem! Låt säga att det ska bli en bäbisfilt, men till vem? Det kan man få fundera på ett tag...

Glad påsk på er!

RSS 2.0