Kattens kofta

Annica på jobbet har beställt en kofta, och nu är den klar. Den är stickad enligt det här mönstret i härliga Kattens ullgarn.Visst är det en fin banderoll! Inte från det här decenniet skulle jag tro, men väl bevarad. Garnet är inhandlat till ett mycket bra pris hos Normi i Partille. Normi har alltid någon överraskning på lager och är definitivt värd ett besök då och då!! Hela butiken är som ett museum och en tidsresa i textilvärlden - åk dit!

Knapparna är i kokos (tror jag) och inhandlade på den trevliga butiken Tummelisa vid Redbergsplatsen. Det är också en mycket fin butik som har mängder av fina knappar vid sidan av allt garn och annat som man kan förvänta sig att en garnaffär har...och den är en smula mer modern än Normis!

Sticka på i kylan, nu behöver man ju vara helt invirad i ull när man ska ge sig ut!!! Burr!

The 30th birthday kit

Melvins morsa har fyllt 30 år, och det är klart att tjejen ska ha ett 30-års-kit!Kittet, innehållandes mössa, spiralhalsduk och handledsvärmare, är virkade av ca 2 hg Heavens hand, 1 hg brun och 1 hg grön. Virknål # 8. Mönstret är mycket enkelt, framtaget efterhand, och lyder som följer nedan:

Mössa Virka 58 lm och fäst ihop till en ring med en sm. Virka fasta maskor i 30 varv. Minska sedan genom att virka 3 fm, hoppa över en, virka 3 fm, hoppa över en, tills inget återstår. Fäst trådarna.

Handledsvärmare Virka 20 lm och fäst ihop till en ring med en sm. Efter 5 varv, virka 3 lm och fäst med en fm på den 4:e fasta maskan på arbetet. Fortsätt att virka fm runt om. På varv 10 minskas tre m genom att du virkar 6 m, hoppar över en, osv tre ggr. Virka på till önskad längd och avsluta med en sm. Virka en uddkant längst ner mot kanten.

Spiralhalsduk Virka bortåt 1,5 m luftmaskor. Virka ett varv med fasta maskor. Nästa varv virkas 2 fm i varje maska. Varvet tillbaka virkas fasta maskor utan ökningar. Upprepa dessa två varv tills halsduken har önskad bredd, eller tills garnet tar slut. Avsluta med en smygmaska.

Blomma Virka 5 lm och fäst ihop till en ring med en sm. Virka 9 fm runt ringen och fäst med en sm. Virka 5 luftmaskbågar med 2 lm i varje, fäst varje båge med en sm parallellt med de fasta maskorna. De ska alltså inte bli större än den befintliga ringen. I varje båge virkas sedan 1 fm, 1 st, 1 dst, 1 st, 1 fm. Avsluta med en sm och sy sedan fast blomman på mössan.

Lycka till och mycket nöje!!


Dags att skärpa till sig!!!

Här har vi en tjej som har legat på latsidan när det gäller bloggandet! Stickandet har det varit bättre med, men jag har inte kommit mig för att fotografera eller att skriva om det för den delen. Det har blivit några mössor som jag har givit bort, men inga nymodigheter utan gamla goda modeller som Rose red och vanliga pösmössor. Ska försöka att ta mig i kragen i veckan här! Håll uuuuuut...

Indiskt stickmode

Hela jullovet har jag spenderat tillsammans med min man i Indien. Det har varit fantastiskt på alla sätt och långt ifrån den svenska medelmåttan, i flera avseenden. Mycket larmigt, kaotiskt, smutsigt, intressant, fattigt, sorgligt, vackert, oorganiserat...mycket av allt! Vi har rest runt och sett många platser och fått mängder av upplevelser med oss - så mycket som man kan få på två veckor tror jag och nu är vi nästan tröttare än vad vi var innan... Men det har varit fantastiskt, och jag kunde ju inte låta bli att spana in vad som gällde på garn- och stickfronten... Här kommer några illustrerande bilder tagna i smyg:Som synes är det slipovern som gäller för den indiske mannen. Denna fanns i tre varianter:
1) Handstickad med tokroligt motiv
2) Handstickad/ Maskinstickad köpt i glittrigt och spretigt garn i glad färg
3) Handstickad i beige färg med flätor på framisdan i olika varianter

Den första modellen bars främst av den unge eller lite hippa mannen. Variant två syntes i alla åldrar och kategorier, medan den tredje varianten främst bars av den medelålders mannen. Till detta var halsduk knuten runt huvudet en populär accesoar, liksom en filt virad runt kroppen.

RSS 2.0