Sommarlov...

...lika skönt varje gång...det är till och med så att det nästan blir bättre och bättre för varje år! I tre hela dygn har jag nu hunnit njuta av ledigheten och att kunna göra precis det jag vill. Idag kom dessutom lönen, det var ju inte fy skam...så det blev en sväng på stan för diverse tyginköp (se inlägget nedan), genomgång av rean på Indiska och BodyShop samt allmänt fönstershoppande. Firade även sommarlovet med sushilunch samt Lejonet&Björnens lakritsglass. Mumma.


Även häng på balkongen är gött!

Annars har jag hunnit med en hel del i min ledighet! Utöver att ligga länge på morgonen och läsa dålig deckare har jag hunnit baka världens godaste bröd, uppfunnit en smaskig drink, broderat korsstygn så att det har rykt om trådarna, stickat och virkat lite här och där och så lapat sol nere på gården så fort solen visat sig.

Något som är bra med att vara ledig är att man kan lyssna på alla bra radioprogram som SR sänder. Det finns mycket bra att fylla dagarna med och sommarens glada tillskott är att P3 Kultur är flyttat från söndag eftermidag (då jag alltid missade det) till varje vardag kl 10! Och på midsommardagen börjar Sommar i P1 och fortsätter sedan hela sommaren... Härligt! Att ligga i en hängmatta och lyssna på Sommar är en av mina favoritsysslor.Detta är ju trots allt en stickblogg, så det kan ju vara på tiden att ta lite sådant nu. Här är den färdiga gröna lintröjan! Den blev bra, lagom tät och sitter som en smäck. Det är så härligt när det blir bra! Den är stickad i ett styckre runt bålen upp till ärmhålen, sedan stickade jag ärmarna upp till ärmhålen, då satte jag ihop allt på en rundsticka och sedan gjorde jag raglanintagningar tills det var lagom högt i halsen fram. Då satte jag en del av maskorna mitt fram på en lös slang och fortsatte att sticka med kortare och kortare varv fram och tillbaka tills det blev lagom högt i nacken också. Då slipper man den furkantiga halsringningen som man annars får om man stickar nerifrån och upp med raglanintagning. Sen plockade jag upp alla vilande maskor och stickade en halskant i rätstickning. Hör av er om ni vill ha mer detaljerat mönster så mailar jag det!Här har vi "del av virkad väst". De små dukarna börjar långsamt växa ihop med varandra.Av någon anledning brukar jag fastna för korssygnsbroderande på sommaren, likaså det här året. Jag har arbetat ett tag på ett annat broderi som ni kommer att få se sen, men här är förra årets. Det har jag broderat fritt efter kartan, det var lite lurigt att få till dimensionerna men det får duga. Nu har jag fyllt på med grönt i Slottskogen, men nu är tråden slut, så det får vila ett tag till...kanske till nästa sommar? Det roliga är ju att sy där det händer något, mängder av enfärgade stygn var inte lika spännande...Slutligen så har jag påbörjat en svart sjal i lin. Den är inte så stor ännu... Till att börja med återanvänder jag garn från en för glest stickad ärm.Jag skulle vilja sticka lite barnkläder, men jag har så mycket annat som jag vill hinna med också! Nu är målet att göra klart allt som jag har påbörjat och som ligger ute på bloggen, sen vill jag göra en fin grön sjal också, SEN kan det vara dags för bäbiskoftor tror jag.

Nu ska jag sova min skönhetssömn och ladda för sillätning och kransflätning imorgon!!!

GLAD MIDSOMMAR PÅ ER!

Filtar och täcken

Bäbisfilten utvecklas mer och mer... Idag köpte jag till de sista delarna och detta ska bara sys ihop nu. Den kommer att bli så gosig så gosig, och passa perfekt i den bruna gamla 70-talsvagnen. Hoppas jag...ska undersöka det i veckan som kommer.Ett betydligt större arbete är ett lapptäcke som jag påbörjade när jag gick på slöjdutbildningen. 1 poäng tror jag att jag lade på det projektet...men det säger sig självt att man inte hinner göra ett lapptäcke stort som ett överkast till en säng färdigt på en vecka, inte heller gjorde jag det. Nu, knappt sex år senare börjar det likna nåt...det har legat till sig på vinden ett tag men nu så! Jag har lappat ihop alla tveksamma sömmar och inhandlat tyg till kanter och baksida. Kanske blir det gjort i helgen...om det inte är för fint väder!


WWKIP-day

Idag firar vi World Wide Knit In Public-day! Jag och delar av juntan satte oss på caféet i Botaniska trädgården här i Göteborg. Var på plats tidigt och fick bästa bordet innan regnet och folkstormen kom... Enligt diverse media skulle det vara allmän uppslutning av stickerskor där. Vi såg ett gäng damer i andra änden av caféet som på ett misstänkt sätt liknade stickerskor. De höll även något som liknade garn och stickor i händerna. Men vi tittade inte så noga. Vi höll oss på vår kant...

Och tröjan börjar likna en tröja!Det har ju regnat här nu i flera dagar och hela den lediga delen av fredagen satt jag bänkad i soffan med stickningen i högsta hugg...tur att man har en hobby som man kan hålla på med oberoende av vädret!

Nu ska jag fortsätta tills jag somnar med stickningen i knät tänkte jag! Maken (och resten av Sverige verkar det som) ser på fotboll. Jag kan förstå glädjen i evenemanget men är ganska ointresserad själv. Men det funkar att ha på i bakgrunden till en rolig stickning!

Onsdag = Junta

Ikväll vankas det junta igen! Vi är en krympande men ambitiös liten grupp som ses varje onsdag och turas om att stå för det hela. Jag kämpar på med min (fortfarande) perfekt gröna lintröja.Jag var en sväng på stan idag och hittade lite tjusiga grejer...Bomullsgarn i grönt och lila, Jasmine från Kinna Textil. Som av en händelse matchar de soffbordet!


Vit Alpacka från Drops och vackra pärlor med metallöglor på skulle kunna bli ett par tjusiga pulsvärmare eller en sjal till en vacker brud... En midsommarsjal i skirt spetsmönster kanske?
Slutligen fick en riktig princesskopp från Indiska följa med mig hem...

Nu ska jag lata mig lite innan det är dags att åka iväg på junta! Det ska bli gött att sätta sig vid ett dukat bord och slippa att diska...tre av fyra onsdagar är det på det viset, inte dumt alls!!

Tjoflöjt!


BoktipsJag gillar stickning och deckare, men inte kunde jag väl tro att det gick att kombinera på det här viset! Knit fast, die young av Mary Kruger handlar om ett mystickt mord där både en stickfestival och spinnrockar är inblandade...verkar det som. Jag har precs börjat att läsa och inte fått så mycket mer handling än. Men det verkar vara en lättläst bok på enkel engelska, och det är fashinerande att läsa om miljöbeskrivningar på en stickfestival och huvudpersonens tankar om senaste garnköpet och funderingar på om hon ska köpa en spinnrock eller inte... Lite annorlunda och perfekt för oss entusiaster! Hon har även skrivit Died in the wool. Det låter dramatiskt och måste undersökas! Kan bli ett sommarprojekt...


Den andra boken, The friday night knitting club finns även på svenska, då med titeln Livets aviga och räta och det är Kate Jacobs som har skrivit den. Jag har inte läst den ännu, men den verkar handla om en syjunta och medlemmarnas liv.


Jag hoppas på fler skönlitterära böcker i kategorin "Stick- och garntermer i titeln"!


Lin

Lin måste ju vara en av det svenska landskapets främsta stoltheter. Fantastiskt vackra växter som ger underbart material att arbeta med. Särskilt fint tycker jag att det är när det odlas i närheten av raps eller ryps, det ger en så fin färgkontrast i landskapet.Ungefär så här kan det se ut hemma i min hemby i Trögden på somrarna, jag älskar det!

En lite mer bearbetad variant av lin har vi här:

Mycket nöjd!


RSS 2.0