Lite sockor

Små barnstrumpor har producerats. De svartvita med klassisk häl, de grönspräckliga är första försöket att sticka spiralsockor. Det blev skitbra! Jag trodde att de skulle bli knöliga att ha i kängor, men de följer foten väl och är hur bra som helst. Sådana får det bli fler av! Fast jag gillar att sticka hälar, det blir som tre etapper i arbetet, vilket jag gillar. Att bocka av och gå vidare med nästa moment. Men lite variation i strumpgarderoben är ju bra, och framförallt är det ju inte så noga med storleken på spiralstrumporna eftersom man inte har nån häl. Sonen tyckte att de funkar bra som vantar med, så varför inte?


Julkul

Resten av flirtkulorna hamnade i granen. Det blev grymt bra! Lätt inaktuellt, men det var en snygg gran vill jag minnas. Garner jag använde var Lett-Lopi som jag köpte på Alafoss fabriksbutik på Island för länge sen. Det var en bra grej att använda det till, det är lite stickigt brukar folk tycka. Till mig själv har jag redan stickat några tröjor av det, och det finns fortfarande en del kvar i gömmorna... Jag minns det fortfarande med glädje när vi kom tio hysteriska 25-åriga garntanter till fabriksbutiken för andra gången...garnporrfrossa.


Julekrans

Hej på er och skäms på mig!! Med risk för att upprepa mig själv...faan vad det dröjer mellan inläggen!! Vi gör ett nytt försök att komma ikapp...
Som man kan ana av rubriken så dröjer detta inlägg kvar sedan jul. Då fixade jag till en krans att hänga på dörren, som bas har jag flirtkulor som jag lindat med ullgarn. Pimpat det hela med små stickade prylar. Det blev bra tycker jag. Den hänger kvar fortfarande, och det beror inte bara på lathet... Men den ska nog piffas till med lite mer färger för att vara åretruntkrans!


RSS 2.0