SOMMARLOV!!!

Igår fick jag sommarlov, och det kommer att vara i ytterligare 8 veckor och två dagar. Sååååå skönt! Tiden ska jag ägna åt att läsa, lösa korsord, sticka, lyssna på Sommar i P1, bada i havet, ligga i Slottskogen och annat i samma aktiva anda. Det känns fortfarande rätt overkligt då det var väldigt hektiskt och aktivt den sista tiden på jobbet. Vid närmare eftertanke så har hela terminen varit hektisk...men nu har vi tagit oss igenom den och det är underbart att ha lov och samla nya krafter till höstens termin och nya läsår!

Sommarlovsgenerös gick jag igår och hämtade ut den cykel som jag beställt till min make. Den fick lite stickgrafittipynt också så att cykeln känns som hans. Nu kan vi cykla tillsammans ut och bada istället för att han ska åka spårvagn och buss och jag cykla ensam!På stickorna har jag ett framstycke till den snygga snygga koftan från Coats. Bakstycket gjorde jag klart i veckan och nu tampas jag alltså med ena framstycket... 600 jävla maskor ska man lägga upp!!!Här har jag tagit mig igenom ett avigt varv också...det tar tid! Men när stycket är 5 cm långt så ska man maska av 500 maskor så då blir det ju lite mer rimligt att arbeta med igen... Fast det blir nog väldigt fint när det väl är färdigt!!!

Var på Tummelisa i onsdags innan juntan och shoppade loss lite Heavens hand! Jag knep åt mig det sista mörkgröna  för framtida projekt, jag skulle vilja ha en helgrön kofta i det garnet, men jag får vänta in höstleveransen.Jag köpte två petrolblå härvor och de ska nog bli till en stor och härlig sjal tror jag!

Nu är det midsommarafton och vi ska strax iväg och fira under molnen - hoppas de skingrar sig mot kvällningen!

Njut av sommaren och ha de så himla bra!!

Kram från sommarlovslediga fröken...

Mönster till Korta Koftan

Nu har jag fått ihop ett ordentligt mönster till koftan! Det är ganska långt och uppspaltat i tabell, så det kommer inte att fungera så bra att lägga ut det här. Men lämna en kommentar och mailadress så skickar jag över mönstret på mailen!Det går bara åt 150 gram garn och den är snabb och rolig att sticka, så hör av dig!

Kramar från Sofia

WWKIP

Idag är det bara att ge sig ut i offentilgheten med stickorna i högsta hugg! I Göteborg har regnet bestämt sig för att dra vidare så nu finns det inga hinder! Jag börjar med att barrikadera mig på gården med bandspelare och solglasögon så får vi se vart det bär av sen!

Och slutligen ett boktips till den moderna mannen:


Korta koftan är klar...

...och jag hann till skolavslutningen! Avmaskning och isyning av knapp skedde visserligen på bussen i morse men när jag klev av så var den alldeles nybakad och (oblockad men...) redo att bäras, och det var ju målet! Dock tror jag att den kan behöva sig en omgång mellan de fuktiga handdukarna för att få styrsel på knäppkanten fram, den buktar lite. Men i övrigt är jag supernöjd med resultatet!Mönstret är rakt igenom freestylat men jag har iallafall antecknat så att jag förstår, men jag tänkte försöka få till ett ordentligt mönster i helgen och lägga ut här på bloggen om det är någon som är sugen på en likadan. Garnet är Rowan kid classic och jag har använt stickor # 4.På tal om skolavslutning så var det en fin men utmattande dag och jag kunde vara en mycket stolt fröken! Nu vankas en veckas intensivt arbete utan elever men med mycket fika - rabarberpaj står i ugnen till fredagsfikat imorgon - och sedan ligger åtta (8 !!!) veckors härligt lov framför oss!

Jag satt och tittade igenom anteckningar och planering från för exakt ett år sedan och jösses vad det har hänt mycket sedan dess...nu känns det faktiskt som att jag har koll på läget och är i fas med det som ska göras! Det är hur skönt som helst...annat var det efter den första terminen som nyexad!

Skål för det och så återkommer jag med mönster och andra godbitar till helgen, kanske redan imorgon men det vet man inte så noga.

Det ska ju tydligen spöregna hela helgen, booooooooriiiiiiing!
Eller: Wohooo, stickhelg!  Not in public, though. Inomhus isåfall.

Kram på er så länge!

Det är slutet på terminen...

...och jobbet upptar det mesta av min tid... Men nu är alla betyg satta och de flesta elever är klara med sina slöjdalster, det är bara några få som får komma på öppet hus i slöjdsalarna i veckan som väntar.

När det gäller stickning så har det fått maka på sig till förmån för omdömesskrivning på kvällarna. Det går mycket sakta framåt med min gröna kofta och trots att den är så liten är den inte färdig ännu. Jag hade hoppats på att få den färdig till skolavslutningen, men vi får se hur det går!I brist på annat så visar jag upp min blomstrande balkong. Den är fortfarande under konstruktion, men ganska blommig ändå! Notera de fina fjärilarna!

Helgen har spenderats i soffan med tema Harry Potter. Jag och maken drog ner persiennerna och sträcktittade på de första fem filmerna. Det har varit mycket behagligt och jag har inte gjort ett knop nytta. Men jag fick lite inspiration till att hänga på Harry Potter Knit-a-long! Jag tänker mig en kofta till min favoritkaraktär Luna Lovegood. Det kan bli ett bra sommarprojekt i väntan på att den sjätte filmen kommer ut i juli!

Håll ut nu sista veckan innan sommarlovet!

/Fröken

RSS 2.0