Det stora Stickspektaklet

I lördags åkte jag ut på dagstur till Grötö där Stickfest i Väst höll på för fullt! Redan på ångbåten hittade jag Lena och väl i hamn träffade vi på eliten av stickerskor som Petra, Petra, Anna och många andra som jag tidigare bara känt till som olika bloggar. "Jasså du heter Helena - är det du som är Högform?!" 

Jag dök direkt ner i garnmassorna som utställarna hade med sig till försäljning och stickorna började glöda direkt. Liksom babblandet, vissa var det länge sedan jag träffade senast... En fantastiskt inspirerande dag var det och precis så tätt med Gudrun Sjödén, rödvinskärringar, grå ull och gråa hår som min make gissade att det skulle vara. Härligt! N*sta år får jag boka in mig i en stuga för en helhelg jag med!

Jag fick inte med mig kameran för att föreviga härligheten men jag jobbade hårt på mina rosa strumpor. Men hjälp av en mer erfaren strumpstickerska från Småland lyckades vi tillsammans improvisera fram en häl och början på en fot.Jag är jättesugen på att fortsätta med strumporna, men har hittills inte haft nån tid! Men snart är det påsklov och då ska det väl baske mig bli lite tid att lata sig i soffan!

På stickorna har jag även ett blivande mobilfodral till min make. Jag hade tänkt att det skulle ta en kvart, men något måste ha kommit emellan...Men som sagt, snart är det påsklov!

Knitteliknit!

Våffeljunta

Jungfru Marie bebådelsedag firades hårt med våffeljunta. Det är ju riktigt gott det där påhittet! Särskilt om man lägger godsaker som lax och mögelost på... Vi blev så mätta att det inte fanns nån plats kvar för efterrättsvåfflorna, något som är helt otroligt i detta hungriga gäng. Men smeten går väl att spara nån dag i kylen... Grädden och hjortronsylten får stå till sig tills dess!
 
Lite stickat blev det också! Jag håller på med ett par strumpor med flätmönster.Med risk för att inte orka börja på en till strumpa när den första är klar, så satte jag igång med nästa skaft direkt innan jag gav mig på själva foten... Vet ju hur det kan bli annars!

En till Rose red-mössa har blivit klar sen sist också. Den är stickad i Small den här gången, men fortfarande är den lite stor...Funderar på att ta bort några maskor i rapporten vid nästa försök. För fler ska det bli, den är så rolig att göra!

Nu ska jag sticka vidare på strumporna och kanske ta mig en nattavåffla trots allt...

 

Den bästa mössan...

Jag har ju en rejäl förkärlek till mössor. När jag ser ett garn ser jag genast en mössa framför mig. Men nu har jag nog hittat Mössan, och är liksom Petra beredd att utnämna den till den bästa mössan i alla kategorier.Den var jätterolig att sticka, jag höll igång hela förra helgen som fastklistrad i soffan och ville bara börja på nästa varv! Och när jag väl slet mig ifrån soffan för en stund av social samvaro hade jag såklart med mig stickningen. Nörd... Men när helgen väl var slut kände jag mig så jävla nöjd - hade inte gjort mycket mer än att uträtta lite ärenden, träffa några vänner en sväng, men mestadels satt jag i vår soffa och stickade. Helt fantastiskt. Jag funderar på om detta är den ultimata helglösningen. Isolering! Nåja, kanske händer det att jag ångrar mig när alla vänner tröttnat på min tråkighet och jag utvecklat någon form av socialfobi, men i dagsläget känns det som en helhetslösning för själen!

Hur som helst, tillbaks till mössan! Trots att jag stickade i medium blev den färdiga storleken lite väl tilltagen, men det kan bero på att jag stickar mycket löst. Men den dagen jag skaffar rastafarifrisyr så vet jag ju var jag ska stoppa mitt hår!

Så, eftersom det var en så omåttligt rolig mössa att sticka och jag vill ha en mindre storlek så har jag genast satt igång med en till. Svart denna gången. Jag var strategisk och började med en vit så att jag lättare skulle se eventuella fel då det var ett nytt mönster och ett av de första jag stickar på engelska... Knit, purl, yarn over, slip, knit, pass over... Nu är jag haj på dessa uttryck och förkortningar! Extra rolig blir det också när man får chans att använda sin varvräknare!

Men här har vi den svarta mössan so far:Eftersom jag fortsätter min isolering den här helgen, delvis på grund av att jag är sjuk, hoppas jag på att få den klar ikväll och sedan hinna börja på ett par sockor. Jag har varit sugen på att sticka sockor länge, särskilt sedan man sett alla fina alster som ni andra har fått ihop efter alla sock-klubbar och knit alongs!

En (1) pulsvärmare har jag också fått till på sistone, men vi får se när det blir ett par! Den var rolig att sticka och det var mycket att tänka på med alla förflyttningar och moucher. Ska bara sy ihop den också...När jag var liten hade mamma en rosa tröja som hon hade stickat till sig, den var jättefin och hade ett regelbundet mönster med moucher. Som barn kunde jag inte associera till annat än ... bröstvårtor. Sedan dess har jag haft lite svårt för just de här struktureffekterna, men nu har jag bestämt mig för att jag gillar dem, uppblandade med flätmönster...

Nu ska jag sticka vidare på min fantastiska mössa! Mönstret kan ni köpa och få nerladdat till er dator här.

Trevlig helg!
/Frugan

RSS 2.0