Nya grejer på gång!

Regnet piskar på fönstret, men vad gör väl det när man får sitta inne i soffan med tekopp, värmeljus och drivor av garn!? Jag har en teori om att vi som trivs bra med sådan sysselsättning löper mindre risk att drabbas av höstdepression - jag känner mig snarare stressad över allt jag vill hinna sticka klart innan det blir varmt igen! Jag misstänker att det kan verka som en synnerligen sjuk tanke för den oinvigde, men jag tror också att det finns en och annan där ute som förstår precis vad jag menar...



I kväll började jag på en väska i Eskimogarn. Här finns mönstret, och den kommer att bli såååå fin...

Det jag egentligen "borde" sticka på är den här mössan till min kära sambo.



Jag började entusiastiskt för några veckor sedan, men har nu dragit mig till minnes att det ju är sjukt tråkigt att sticka så mycket resår på en gång. Som morot har jag att det med ganska stor säkerhet kommer att bli en mycket snygg mössa, och så får man ju varva med lite annat också...det ligger ju ett och annat påbörjat projekt under soffan. Och på skrivbordet, och i olika väskor...

Den här socktoberfesten har väl inte undgått någon? Jag är en sån där obehörig som är med lite på en kant och stickar nåt varv då och då på de här strumporna.



Eller strumpan eller benvärmaren...vi får väl se! Jag är iallafall fascinerad av dessa vackra skapelser som folk ivrigt stickar, och jag bläddrar runt och letar efter fina modeller och mönster. Det finns ju så mycket snyggt! Den här boken hittade jag på bibblan, den är jättefin! Hugg den när jag har slutat låna om den! ;-)



Och på tal om bibblan, kom till Stadsbiblioteket i Göteborg på lördag och inspireras! Även stick-bio utlovas - Stickspåret, en film om bohusstickning. Jag förväntar mig en liten lampa vid varje plats så man kan sticka samtidigt. Det kanske är bäst att ta med pannlampan för säkerhets skull?

By the way var det en elev som frågade mig igår varför jag inte har "vanliga moderna kläder istället för sånadär gammeldagskläder?". Hahahaaa, det du - för att jag är TANT!

Vi ses!

Kommentarer
Postat av: Petra

Vad kul - då syns vi kanske på lördag! / Petra

2008-10-16 @ 08:32:52
URL: http://petrao.blogspot.com
Postat av: Anna

Jag fattar vad du menar med höst, garn och sticken! Saknade dig i lördags din gamla tant! HA HA!

2008-10-19 @ 22:45:05
URL: http://www.stickfrossa.blogspot.com
Postat av: Sara

Hahahahahaha det var det roligaste. Så eleverna tycker föken är omodern.. hahahahaha.



Vi ses på fredag kakan!

2008-10-22 @ 14:11:00
Postat av: Igge

Du e la för go!! Du kan la sticka en sydväst till mej!?



Igge

2008-10-23 @ 20:42:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0