Garnmässa

I söndags besökte jag och min lilla stickjunta Garnmässan i Kvänum. Efter en förmiddag i bil bänkade vi oss i fiket och satt och stickade tills händerna domnade bort. Ett och annat garninköp blev det såklart också! Det var härligt att spana på sticktanter och deras kreationer, jag tror också att vi sänkte medelåldern en hel del. Eller inte så mycket förresten, för det var många tanter.
Sen brummade vi tillbaka till Göteborg igen och moffade lösgodis i bilen!!
Det var en härlig utflykt.


Början på något stort

Äntligen har jag kommit igång med en tröja som maken önskat sig i flera år. Det ska bli en ganska rak och enkel modell i mosstickning. Jag använder en tråd lingarn från Marks&Kattenoch en tråd Mandarin bomull från Sandnes.
I mitt huvud kommer den att bli sjukt snygg!


Stickpodden


Även jag har upptäckt Stickpodden, och därmed fattat grejen med det där med podcast! Jag brukar ha en lite avvaktande inställning till "sånt där nytt", särskilt då det handlar om datorer, telefoner och annat multimedialt. Kort sagt har jag en fot kvar i den analoga världen och tycker fortfarande att kassettband är bra. Men nu sitter jag här med en genomsmart telefon som kan sända hemgjorda radioprogram som bara handlar om stickning! Jag erkänner att det är bra!! Hade förmodligen inte nått fram via kassettband.

Hurra för Stickpodden, ett fantastiskt initiativ och jag hoppas på många fler avsnitt!!

I nästa avsnitt ska de bland annat tala om sticktelaterade skador. Själv har jag klarat mig bra, men en gång var det nära ögat. (Höhöö!) Hade stickorna i cykelkorgen, givetvis med spetsarna uppåt. Böjde mig fram av någon anledning utan att se eller komma ihåg mina stickor och träffade med full kraft ena stickan med ögonbrynet. Ajj!! Det var ju himla skönt, och jag har fortfarande ett ärr där trots att det är över tio år sedan... Men nu har jag övergått helt och hållet till Knit Pro rundstickor och risken för liknande skador är därmed minskad.

Här är adressen till Stickpodden, lyssna om du inte hunnit göra det redan!

http://stickklubben.blogspot.se/2012/10/stickpodden-avsnitt-2.html?m=1


Sjukt

Överfölls av någon typ av sjukdom igår eftermiddag och spenderar dagen instängd och avskärmad från resten av familjen. Passar på att smida lite planer då jag ändå måste ligga still.


In i garderoben

Vi har ju flyttat lite senaste åren, men nu är vi tillbaka i Majorna för att stanna! Jag har till och med slopat mina husdrömmar efter de senaste postadresserna. Så skönt att bo i stan igen! Stockholm suger ju med tanke på bostadsmarknaden, härlig stad annars dock. Men inte som Göteborg...här kan vi bo i älskade Majorna, och lyckades dessutom byta till oss en stor trea. Helt fantastiskt efter att ha bott i ettor uppe i Stockholm.

Det som kanske är bäst av allt är att jag snott åt mig klädsammaren och gjort till syrum!! Så skönt att ha allt framme på ett ställe och kunna jobba på i fred (ibland).

Jag har försökt att lägga upp en bild på härligheten, men det går inte. Jaja, fint är det iallafall!


Fredag förmiddag

Regn, regn, regn... Mysigt så länge man håller sig torr! En liten kille sover förmiddag, en tittar på Bamse och jag stickar vidare på min tröjärm. Inser att jag genast måste skaffa mig en ny varvräknare. Den jag har är oändligt ful, trots att den är inköpt på Island. Den matchar inte arbetet!

Snart bär det av ut i regnet, utrustade med galon och regnskydd, för att inhandla fredagssmask och ta en tur till bibblan. Jag ska ju börja jobba så småningom och behöver uppdatera mig lite på gällande styrdokument...

Det här med fredagens kvällsvard förresten. Är det så att det äts tacomat då? Jag tycker att det verkar vansinnigt. Såg ett recept på tacogratäng häromdagen, det var köttfärs, kryddmix, majs och krossade chips med mera nermölat i en gratängform. Det känns som något jag gärna skyddar min familj från...


Till luren

Telefonen har fått en smidig väska och klädda lurar! Snyggt och praktiskt, denna oslagbara kombination...


På stickorna

Just nu håller jag på att sticka om en tröja till mig själv i svart lingarn, det tunna Kalinka. Jag stickade den för några år sen och var dumsnål nog att sticka med för tjocka stickor så det blev alldeles för glest för att bli bra. Så nu gör vi om och gör rätt...

Idag började jag även att virka in en gammal hög pall som vi har till orgeln. Dock är den väldigt sliten och sitsen ihoptejpad med svart tejp på ett mycket snyggt sätt. Så lite tyg och garn på det kan sitta fint där!


Dubbelstickning

Min lilla provlapp från dubbelstickningskursen på Tor. Jag tänker mig varma mössor och halsdukar utan avigsida...och mönstrat och randigt utan massa trådar att fästa! Roligt med nya möjligheter!


Bögstrumpor

Maken har fått två par strumpor. Han önskade sig "ett par hipsterstrumpor och ett par lite bögigare". As you wish My love, grå ribbstickade och blå flätstickade. De är färdiga, men jag hittar de inte... Garnet är Karisma. Ett trevligt garn tycker jag!


Bildbevis

Här kommer lite bildbevis på senaste halvårets stickaktiviteter.

En väst i det härligaste Rowangarnet jag ägt. Har tyvärr inte kvar banderollen, men gött var det! Framstyckena är stickade i ett improviserat hålmönster och bakstycket är virkat runt runt.

Med anledning av förra veckans köldknäpp hetsstickade jag ett par ullevantar åt Abbe att ha med till dagmamman nästa dag. Hann såklart inte färdigt, och den här veckan har det varit varmare (och blötare) ute. Garnet är det gamla goda Jubile som jag inhandlat på Normi i Partille när det begav sig.

Mer kommer!


Bloggdöden

Herregud, hur kass kan man vara??!! Eller upptagen kanske? Inget bloggat har det blivit iallafall. Det stör mig något, jag har liksom helt kommit ut ur stickomvärlden och sitter bara i mitt lilla kyffe och filurar. Jag skulle behöva komma igång och få lite inspiration, och tid kanske... Stickar gör jag ju iallafall, febrilt så att fingrarna blöder, så fort barnen somnat på kvällen och fram tills att jag själv somnar.

Ett litet wake up call fick jag iallafall här om veckan då jag besökte Tor, maken till Stickfest i Väst som lämpligt nog hölls utanför Enköping i mina föräldrars trakter. Jag och gossepojkarna hoppade på tåget och drog till mormor och morfar en vecka, jag passade sedan på att åka själv ner till Härjarö där allt utspelade sig. Inspirerande!!! Det är så himla nyttigt att se lite andra sticknördar som entusiastiskt beundrar en ullbit och en vacker sticka... Roligt att se vad andra gör, hur andra gör och att lära sig något nytt. Jag var på en workshop och lärde mig dubbelstickning, helt nytt och väldigt roligt när man förstått sig på principen.

Så nu tänker jag mig en höst och vinter fylld av juntakvällar, besök på stickcafeer och workshops. Till att börja med tänkte jag dra med mig juntan på en smått tvivelaktig garnmässa i Kvänum 28 oktober. Nej, den är nog stenseriös, det är bara det att orten känns lite obekant. någon som vet något mer om evenemanget? Någon som läser förresten, kanske jag ska börja med att fundera på...

Nåväl, det är skönt att skriva lite och lägga upp lite bilder för att samla sticktankarna! Nu ska jag se efter om jag har råkat fota något som jag åstadkommit senaste halvåret.

Nej, det hade jag visst inte... Däremot har jag varit på Nordiska museet och tittat på Skolslöjd samt sett Hemslöjden 100 år på Liljewalchs. Den senare helt fantastisk!


RSS 2.0