Utejunta!

Igår var det premiär för utejuntan! Vi mjukstartade med en balkong.Ingela och Lotta stormtrivs med stickningar och utejuntapremiärsdrink!Det var varmt och gött ända till 21-tiden, då våra gamla ryggar inte pallade balkongmöblerna längre. Tur att soffan stod nära...haha!I nederkanten på bilden skymtar min tjocka mage med den svarta lintröjan på, vilken blev färdig under kvällens gång! Monterad, klar och alldeles lagom! Det kändes fint... Återkommer med mönster!

Nu håller jag på med en grön likadan fast den stickas runt och med ett litet sprund fram på ena sidan.
Även de bruna kulturtantsbyxorna syns litegrann i bilden. Dessa har blivit klara, sånär som på ett osytt knapphål. Återkommer eventuellt med en bild på dessa, men det blir svårt med mönster... 

Work in progress

I älglådan och BodyShopkassen förvarar jag mina pågående projekt. Ett litet försök till att hålla ordning på mina saker... Påsen får dessutom äran att följa med på junta varje vecka!Den här virkade västen går det ganska långsamt med... Jag har blivit lite tveksam till färgen, tycker att den är lite för gulaktigt gräsgrön. Men nu är alla rundlar virkade och de ska sättas ihop, så får jag se sen hur det blir på och ihop med kläder.Jag har också stickat klart den svarta lintröjan som nu bara ska monteras, och påbörjat den gröna lintröjan. Garnet är fortfarande det snyggaste...och väldigt behagligt att sticka med!

SnyggtHur snyggt är inte det här garnet? Lin och den berömda svårfångade perfekta gröna färgen... Jag är nu mycket ivrig att få börja sticka en tröja av det!Men först ska den svarta linnetröjan bli klar! Ska bara sticka om ena ärmen så är saken (förhoppningsvis) biff sedan... Jag är lite rädd att den är för glest stickad, men med en svart tröja under blir den säkert hur bra som helst. Snart får vi se!

HårdrockstrolletAv min fantastiskt kreativa och virkande mellansyster har jag och mannen fått detta "hårdrockstroll med garnhår" som det stod på etiketten. Jag antar att det ska sammanfatta oss på något sätt... Vi hoppas på att få fler virkade gosedjur på posten i framtiden! Tusen tack kära syster!!

Vårstök och saker till barn

Jag experimenterar vidare med de fina trikåtygerna från e-slöjd. Senast har det blivit mössor till olika barn, bland annat har Rut och Ines fått varsin.På tal om barn så virkar jag vidare på filten. Tanken är att den ska bli klar till i september, och det ser ut om att jag kommer att hinna...Håller på att virka ihop alla rutorna nu och sen ska jag bara fodra den med trikå i nån matchande färg. Brun kanske, eller grön...eller varför inte könsneutrala rosa?Och på tal om fina färger så måste jag få visa upp mina fina nya gröna skor! Äntligen är jag ägare av ett par kulturtantskor från Camper, och de är så sköna! Till dessa håller jag på att sy ett par bruna kulturtantsbyxor i linne, men de får ni se när de är klara.Får jag också lov att presentera årets första skörd! Rabarbern växer som aldrig förr och den här premiärstjälken smakade fantastiskt surt och gott! Jag hoppas på att frosten har dragit långt norrut nu så att man kan plantera ut i landet. Idag tog jag tag i att vårpiffa balkongen, samt att tälja pinnar att markera sådden i landet med.

Björkarna håller på att slå ut och jag har sett de första rosa blommorna på de japanska körsbärsträden... Våren är här och snart är det sommarlov!  

RSS 2.0