Istid v/s Värme

Det är så jääääävla kallt i Göteborg just nu. Snö, snålblåst och iskyla, vad man närmast kan lika med en istid i mina naiva ögon sett. De ögon som inte var med på den riktiga istiden, men jag anser att det är tillräckligt kallt för att kalla det istid. Mysigt med snö - JA - men satan i gatan vad kallt det är!! Jag tackar mina glada svärföräldrar  (dock inte vår gemensamma miljö och jag skäms inför de aktivister i Köpenhamn jag sympatiserar med) att jag kör bil till jobbet numera. Avgaser spys ut i samma takt som lättjan gror.

Nåväl...på lördag är det slut med kyla för min del då jag och maken flyr till varmare breddgrader med en liten mellanlandning i London. London är en av mina favoritstäder, jag bodde där under en period för ungefär 10 (!!!) år sedan och älskar fortfarande staden. På lördag kommer vi att göra en mellanlandning där på väg till The Real Goal India. Jag var ju praktisk och tänkte att eftersom det är så varmt i Indien behöver man inte ha någon jacka med sig. Dock lär det vara en aning svalt i London. Well well, vi löser väl det med besök på lokaler med tak och väggar. Faktum är att vi inte har nån direkt plan då båda jobbar röven av sig för fullt och tänker att det löser sig. Det lär det göra också, och är det kallt i London är det väl bara att parkera sig på närmsta pub. Vi hade tänkt att besöka min gamla arbetsplats Starbucks på Dover street, men som sagt får vi se vad vädret tillåter. Jag har även en vision om att hitta den glömda gatan som jag inte kommer ihåg vad den heter, men den var sjukt idyllisk. Jag har för mig att Pop boutique låg där, men enligt Google maps stämmer det inte med min föreställning om läget. Jag inbillar mig att den ligger norr om Oxford street. Vi får se vad som dyker upp helt enkelt!!!

Men huvudsaken är att Indien är resmålet och där är det varmt!!! + 24 grader, bazarer fylda av kläder, smycken och annat vackert ska bli ett nöje att besöka. Inhemsk musik, mat och kultur i allmänhet ska bli fantastiskt att uppleva. Och sedan smaskig indisk mat på det... Det är bara att hoppas på att e-coli håller sog borta då vi var lite sena med att ta vaccinet mot detta. De tre förstqa nätterna är bokade i Delhi, sen får vi se vad som händer. Hur som helst tror jag att det kommer att bli fantastiskt så länge vi håller oss friska, jag har velat åka till Indien väldigt länge.

En sak som jag har funderat på en del är vilken stickning jag ska ta med mig. Även om det är varmt vet jag ju att jag kommer att flippa ur om jag inte har en stickning att arbeta med. Valet föll sedan på en blivande sjal i dett här gröna garnet.

För säkerhets skull har jag packat ett stycke stickor i handbagaget och ett par i den incheckade väskan. Just in case... Det ska bli nån form av sjal tänkte jag. Varianten återstår att se, men det finns en risk att det blir den gamla klassikern "öka i sidan, två i mitten och en i sidan". Men jag gillar det mönstret, det är enkelt och det blir ett snyggt resultat.

Slutligen har vi införskaffat en ny kamera som ska palla lite mer än min gamla. Självklart är det ett fodral stickat till den.Nu återstår endast en kortarbetsdag, lite tvättande av kläder och så en kort afterwork med kollegorna innan det är dags att kliva upp kl 03.30 på lördag och ÅKA!!! Jisstanes så skönt det ska bli att komma bort...

So long, suckers...

Kraaaam på er och ha en härlig julledighet!!!

Fräckaste Fröken

Min kollega Annica blev avundsjuk på Melvin och önskade sig en egen mössa, fast med pös.
Här har vi både mössan och henne i vårt arbetsrum!
Annica var lite kritisk till det här med att vara med på bild, men jag tycker att hon är snygg!
Mössan är stickad i Merino Super Fine med stickor # 4 över 80 maskor.

I övrigt så börjar terminen lida mot sitt slut, med allt vad det innebär. Nu är betygen satta och omdömena skrivna och det som återstår är ett par konferenser, betygssamtal, avslut av projekt och så lite fika med eleverna.  När veckan är slut har jag tagit mig igenom två hela år som lärare, det ni!

Heja på alla lärare och elever nu sista veckan på den här låååånga terminen!!

Den här inspirationen...

...har lyst med sin frånvaro de senaste veckorna. Inte vet jag om jag fick en överdos där i början av november? Nu har det iallafall varit öken varvat med gråmulet i det annars ganska grönrosa kreativa sinnet sedan det förra inlägget. På jobbet är det också ganska tungt och trist och fattigt på inspiration. Tyvärr (?) spenderar man ju större delen av sitt vakna liv på jobbet så det präglar väl resten av dygnets timmar också ganska väl. Det där tyvärret får man väl hålla med om när det inte är så himla skoj att jobba, men det finns ju också stunder som är underbara och man bara brinner för det man sysslar med större delen av sitt dygn, och således med glädje jobbar över och fixar och trixar... Onekligen har det ganska stor betydelse för ens totalsituation iallafall! Och just nu är det ganska sugigt, men det måste det få vara ibland! Vad skulle man ta sig till om det var perfekt jämt? Bli religiös? Nej då trivs jag bättre med berg-och-dalbanan!! 

En glädje har iallafall varit onsdagarnas juntor som håller i sig i alla väder!! Även om vi varit ganska bittra hela högen ibland så har vi iallafall stickat! Yeeeeyh!

Idag var det dock en väldigt bra på jobbet, vi har varit på skolbio och lite andra pedagogiska aktiviteter på stan. Solen sken och luften var frisk och klar! Rosor på kinden och solsken i blick hela dagen!!

Andra glädjeämnen här den närmaste tiden:

# Hela helgen som gick var fantastisk! Tre dagars ledighet och perfekta aktiviteter, från bra film i soffan, frukost på trevligt café och eftermiddagsöl med mannen på stan, till trevligt afterwork med kollegor, bra konsert och glada vänner liggandes i en hög på trottoaren kl 02.00

# Jag har flera roliga stickbeställningar att sätta igång med

# Två härvor vansinnigt snyggt garn ligger och sneglar på mig i soffan

# Lägenheten är adventspyntad och doftar vaniljljus och glögg

# Bra bok på G

# Inser då och då glädjen med att laga mat kombinerat med att den blir god. Idag lyckades jag med spenatpiroger och coleslaw, mumma!

# Imorgon är det junta igen, julejunta

# Tool ljuder vackert i högtalarna just nu

och sist men inte minst

# om 2½ vecka drar vi till Indien!!!

Som ni kanske gissat kommer jag inte att bjuda på några bilder den här gången. Jag skulle kunna skylla på att kameran faktiskt blivit funktionshindrad, men jag har ju redan erkänt att jag inte har så mycket att erbjuda just nu. Att lägga patiens och kolla på gamla avsnitt av Tre Kronor på Youtube har fyllt mina inspirationslösa kvällar.

Men nu är det slut med grådagarna!! Årets tråkigaste månad är slut och det är dags att rycka upp sig! Det är december för faaaen!

Lycka till!


RSS 2.0