Traktortröja

Traktorer är hett här hemma, särskilt hos de två små. Kanske bara hos de små. Själv är jag uppvuxen med det då far min är lantbrukare, alltså var det en naturlig del av min vardag så länge jag bodde hemma. Nu har jag två stadssöner som tycker att det är exotiskt och största lyckan i världen då vi får syn på en traktor. Lilla killen kan utan besvär repetera "traktor traktor traktooooor!" en hel promenad, oavsett längd! Tur att vi ska hem och hälsa på mormor och morfar i påsk, då jävlar blir det traktorer big time.
Till storkillen har jag stickat en varm och lagom stickig tröja med traktormotiv. Garnet var lite snålt beräknat så jag fick lätt panik och tokstickade oket i hopp om att garnet skulle räcka längre om jag stickade snabbt... Minskade därför lite väl intensivt ett tag, men det blev bra ändå och garnet täckte med 120 cm marginal. Piuuh!!
Han protesterar varje gång tröjan ska på eftersom den är liiiite stickig i hans mått mätt, men väl på så funkar den finfint. Jag har lika mycket garn i en annan nyans, så snart kör jag igång med en tröja till lillgossen också. Mönstret har jag gjort själv och det gick åt ca 5 nystan 50 g (=100 m) Lima från danska Hjärtegarn.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0